Merdan Yanardağ’dan mesaj! “Boyun eğmeyeceğim”

Yayın tarihi: 30 Haziran 2023 Cuma 8:12 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2023 Cuma 8:21 pm

Gazeteci Barış Terkoğlu, eski adı Silivri Cezaevi olan  Marmara Cezaevi’nde tutuklu olan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ın “Boyun eğmeyeceğim” dediğini aktardı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP ile Abdullah Öcalan’ın yeniden görüşerek tekrar çözüm sürecine başlayabileceklerini anlatmak için söylediği sözler nedeniyle trollerin hedefi oldu. Yanardağ’ın sözleri bağlamından kopartılarak sosyal medyada montajlanmış bir video ile servis edildi. Yanardağ, trollerin çarpıtması nedeniyle tutuklanarak eski adı Silivri Cezaevi olan Marmara Cezaevi’ne gönderildi.

Kurban Bayramı nedeniyle Yanardağ’ın eşi ve çocukları açık görüşe gitti. Yanardağ’ın son durumunu eşine soran gazeteci Barış Terkoğlu, Yanardağ’ın Osman Kavala, Gezi Davası tutukluları ve ÇHD tutukluları gibi önemli davalardan yargılananların kaldığı cezaevinde tek başına kaldığını söyledi. Terkoğlu, bunun cezaevine yeni girenler için rutin bir uygulama olduğunu belirterek daha sonra kişinin kendi talebi yoksa ya da cezaevinin başka bir uygulaması yoksa diğer mahkumlarla birlikte kalabileceğini söyledi.

Terkoğlu, Yanardağ’ın gözaltına alınırken yanına tansiyon ilaçlarını aldığını bu yüzden içeride ilaç sıkıntısı yaşamadığını ancak yeni ilaçların temini için bayram sonrasının beklendiğini belirtti.

Merdan Yanardağ’dan mesaj var: Tutuklanma sürecim hukuki değil siyasi

“BOYUN EĞMEYECEĞİM”

Yargılama sürecine ilişkin Yanardağ’ın ifadelerini aktaran Terkoğlu, “Yanardağ, bu yaşananların çok uzun sürmeyeceğini söylüyor. Eşine Yanardağ’ın bir mesajı var mı diye sordum. Suç olan bir ifade kullanmadım, ironi yaptığım kısım Galip Ensarioğlu’nun ifadeleri üzerine, boyun eğmeyeceğim, mücadeleme devam edeceğim.” dedi.

Yanardağ’ın avukatıyla da görüşen Terkoğlu, “Pazartesi itiraz yapılacak. CHP, cumartesi ya da pazar günü Merdan Yanardağ’ı ziyaret edecek” ifadelerini kullandı..

“SİYASİ BİR KARAR”

Terkoğlu, Yanardağ’ın tutukluluğunun siyasi olduğunu söyleyerek, “Merdan Yanardağ defalarca yargılandı hiç birinden kaçmadı. Depremin ardından hakkında yurt dışına çıkış yasağı verildi. Buna rağmen Türkiye’de kalmaya devam etti. Ortada tutuklu yargılanmasına neden olacak tek bir şey var davanın siyasi olması. Bu da hukuki neden olmadığı için Merdan Yanardağ bu algının tersine dönebileceği için umutlu” dedi.