CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek: Mutlu musunuz ey Erdoğan, ey Bahçeli, ey Soylu!

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2023 Pazar 9:29 pm - Güncelleme: 7 Mayıs 2023 Pazar 9:33 pm

Ekrem İmamolu’nun Erzurum’da düzenlediği mitinge taşlı saldırı düzenlendi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “halkın iradesine saldırı” diye değerlendirerek, “Ey Erdoğan, ey Bahçeli, Ey Soylu mutlu musunuz? ” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 18.00’de Erzurum Mitingi’nin gerçekleştirdiği sırada taşlı saldırı yapıldı. Miting öncesinde başlayan provokasyonlar Ekrem İmamoğlu’nun sahneye çıkmasıyla şiddetlendi. Provokatörler mitingi izlemeye gelen vatandaşların üzerine ve Ekrem İmamoğlu’na taş attı. Polisin provokatörlere engel olmaması üzerine Ekrem İmamoğlu konuşmasını yarıda kesti. Saldırılarda çok sayıda yurttaş yaralandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, TELE1’de yaptığı açıklamalarda, “Devletin Valisi, Emniyet Müdürü görevini kötüye kullanıyor” diyerek, “Ey Erdoğan, ey Bahçeli, ey Soylu mutlu musunuz? Bu tablo sizin eseriniz. Sizin o ayrıştırıcı diliniz ucube sisteminiz. Bu saldırı demokrasimize saldırı. Halkın iradesine saldırı. Çocuklar yaralandı. Çok düşündürücü bir tabloyla karşı karşıyayız. Devletin valisi emniyet müdürü görevlerini kötüye kullanıyorlar. Hukuk her şeyi sonuna kadar takip eder. Adalet geç de olsa tecelli eder. Hukuk önünde hesap verecekler” dedi.

AKP’li Başkan kışkırttı ! MHP’lilerle birlikte Hüda Par görünümlü Hizbullah teröristlerinden İmamoğlu’na taşlı saldırı

“BU SALDIRILAR BİR MİLİM GERİ ADIM ATTIRAMAZ”

14 Mayıs seçimlerinin referandum niteliğinde olduğunu söyleyen Erkek, “Bu saldırının sorumlusu iktidardır. Acaba istifa eden bir kişi olacak mı? İçişleri Bakanı aynı zamanda AKP’den milletvekili adayı. Ne kadar ucube sistem değil mi? Seçim çalışmasına gittiklerinde aynı ı zamanda Bakan olarak karşılanıyorlar. Ne kadar ucube bir sistem. Polisimize dahi görevini yaptırmıyorlar. 14 Mayıs’taki seçimi her zaman söyledik. Referandum niteliğinde bir seçim olacak. Bu ucube sistem devam etsin mi değişsin mi? Milletimiz cevabını verecek. Bu saldırılar bize bir milim bile geri adım attıramaz.” ifadelerini kullandı.

14 Mayıs’ta herkesin sandığa gitmesi gerektiğini söyleyen Erkek, “Korku kültürünü egemen kılmak istiyorlar. Bu korku imparatorluğunu yıkacağız. Amaçları ayrıştırmak kutuplaştırmak. 14 Mayıs’ta herkes sandığa gitmeli. Kadınlar gençler emekliler emekçiler. Herkes oyunu kullansın hep birlikte yıkacağız. Baskı mı korku mu özgürlük mü? işte böyle bir seçim. Bir devlet hukuk devletinden uzaklaştırdıkça suç organizasyonlarına yakınlaşır. devletin kolanlarını kestiler. Yargıyı silah olarak kullanıyorlar. Sorun sistemde bütün yetkiyi bir kişiye verdiğinde o kişide parti devletini inşa ediyor. onu da bugün yaşıyoruz. Devletin valisi polisi görevini yapamaz hala geliyor. Bu saldırının sorumlusu da iktidardır. Bu düzeni değiştireceğiz. 15 Mayıs sabahı yine baharlar gelecek ve bu adaletsiz düzeni milyonlarla birlikte değiştireceğiz” dedi.