AKP’li Başkan kışkırttı ! MHP’lilerle birlikte Hüda Par görünümlü Hizbullah teröristlerinden İmamoğlu’na taşlı saldırı

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2023 Pazar 6:18 pm - Güncelleme: 7 Mayıs 2023 Pazar 9:37 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitingine taşlı saldırı yapıldı. Polisin engel olmadığı provokasyonun sinyalini sabah saatlerinde Erzurum Belediyesi verdi. Miting alanına otobüsler getirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 18.00’de Erzurum Mitingi’nin gerçekleştirdiği sırada taşlı saldırı yapıldı. Miting öncesinde başlayan provokasyonlar Ekrem İmamoğlu’nun sahneye çıkmasıyla şiddetlendi. Provokatörler mitingi izlemeye gelen vatandaşların üzerine ve Ekrem İmamoğlu’na taş attı. Polisin provokatörlere engel olmaması üzerine Ekrem İmamoğlu konuşmasını yarıda kesti.

AKP’li belediye İmamoğlu’nun Erzurum mitingi öncesi alanı otobüslerle kapattı

SUÇ DUYURUNDA BULUNACAK

Ekrem İmamoğlu konuşmasında Erzurum valisi ve belediye başkanına suç duyurusunda bulunacağın söyleyerek “Burada yaralanan vatandaşlar var siz seyrediyorsunuz polisler Erzurum Valisi Erzurum belediye başkanı hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım insanları tahrik ediyorsunuz.” dedi.

Ekrem İmamoğlu konuşmalarında şunları kaydetti:

Onlar bir süre sonra pişman olacaklar bize ne düşüyor biliyor musunuz? Bize sevgi barış huzur bolluk bereket sözleri düşüyor. Siz bunu kullanın bunu konuşun. Sevgili hemşerilerim seyreden polisler biz de sizi seyrediyoruz. Bu şehrin valisi emniyet müdürü biz de sizi seyrediyoruz. Hiç sorun yok. Ekonomik kriz yoksulluk Erzurum kişi başı düşen gelirde Türkiye’de 81 ilin arasında 62’inci bu şehrin sorunu fakirlik bu şehrin sorunu yoksulluk ama aldatılmış gençler olabilir. Aldatılmış yöneticiler olabilir.

Burada yaralanan vatandaşlar var siz seyrediyorsunuz polisler Erzurum Valisi Erzurum belediye başkanı hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım insanları tahrik ediyorsunuz.

 

TAŞLI SALDIRI SONRASI EKREM İMAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Ekrem İmamoğlu açıklamalarında şunları kaydetti:

İki gün öncesinden itibaren çağrılar yapıldı. Gün içerisinde biz hem Sivas’ta hem de Çorum’da miting yaptık sonra Erzurum’a geldik. Büyükşehir Belediyesi Büyük bir nezaketsizlik göstererek 40-50 tane otobüsü yığarak nezaketsizlik yaptı. Sonra vali ile irtibat kuruldu. Valinin aynen ifadesi söylüyorum. 5 bine yakın polisimiz de gerekli tedbirler alınmıştır hiçbir sorun yok zaten otobüsler de yerinde çekiliyor demiştir. Akabinde havalimanında karşılamayla beraber konuşmayı yapacağımız alana vardık.

BENİM GÖZÜMÜN ÖNÜNDE 10-15 İNSAN YARALANDI

Bu esnada orada biriken bir kalabalığın olduğunu gördük. Biz Erzurum’da vatandaşıma seslenecek. Bir baktık her yerden taş yağıyor. Polislerin hiçbirisi kılını kıpırdatmadı. Orada TOMA var taşlar alınıyor bize taşlar atılıyor. Biz otobüsün üstüne çıktık bize taşlar atılıyor. Yapılan müdahaleyle beraber 5. dakika konuşmamı kestim. Bize atılan taşlar bizim üstümüzden insanların üstüne düştü 10-15 kişi yaralandı. Ben de arabanın içine girdim. Taş trafiği girince vatandaşlar da çekilmeyince vatandaşları uyardım.

“AKP’Lİ VE MHP’Lİ GRUP”

Polisleri uyardım müdahale etmezseniz suç duyurusunda bulunacağım ve akabinde arabayla oradan ayrıldım. Arabamızın camlarını ve müdahaleyi görüyorsunuz. Zaten olay tamamen orada. Bir tarafta 200 kişiyi geçmez. Ben kalabalığı bilirim. Bir tarafta da 200 kişilik Ak partili olduğu söylenen bir grup vardı. Ne onlar Ak partili ne diğerleri ülkücü.

“ELİNDE TÜRK BAYRAKLI İNSANLARA TAŞLI SALDIRI MEMLEKETİ BÖLME ANLAYIŞIDIR”

Seçime giderken ortaya konan bu davranın biçimi kabul edilemez. En geç 20 dakika içinde oradaki inşaların can güvenliğini sağladık diye bir açıklama yapılana kadar bekleyeceğim. Gerekirse yaralıları ziyaret edeceğim. Erzurum’a yakışmayan bir vali ve yönetim. Bu iradenin tepesinde kim varsa İçişleri Bakanı’ndan Cumhurbaşkanı’na kadar sorumludur. Yaralılar hakkında bilgi almadan Erzurum’u terk etmeyeceğim. Elinde Türk bayraklarıyla milli duyguları en üst seviyede olan insanlıları taşlatan bir anlayış bu memleketi bölme anlayışının sahibi olan bir anlayıştır buna karşı mücadelemiz devam edecektir.

 

EKREM İMAMOĞLU VALİYLE TEELFONDA KONUŞTU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu taşlı saldırı sonrası Erzurum Valisi ile telefonda görüştü. İmamoğlu kendisi hakkında Ağır konuşuyorsunuz diyen valiye “Sen dua et ben böyle konuşuyorum” dedi.

EKREM İMAMOĞLU: SON KEZ UYARIYORUM

Havalimanında açıklama yapan Ekrem İmamoğlu “Bu kötü akıl 14 Mayıs’ta sına erecek. 14 Mayıs’tan sonra en kısa zamanda Erzurumlu vatandaşlarımın yanında olacağım. Partizanca hareket eden mülki idarecilerin asla ve asla Türkiye’nin geleceğinde en ufak bir itibarı kalmayacak. 86 milyon insanımızın kardeşliği ve birliği için mücadele etmeye devam edeceğiz. Yazık oluyor yapmayın son kez uyarıyorum bu dili kullanmayın. Çok yanlış bir yoldasınız bu millete zarar veriyorsunuz. Allah Milletimizi gazabınızdan korusun” dedi.

 

İMAMOĞLU’NUN ARACINA ATILAN TAŞ

Provokatörlerin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aracına attıkları taş böyle görüntülendi

ERZURUM’UN AKP’Lİ BAŞKANINA TEPKİ

CHP’den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e büyük tepki geldi. CHP’li Özgen Nama kendisine ait sosyal medya hesabından ” Bu rezaletin sebebi @mehmetsekmen sensin ve hep bu ayıpla anılacaksın….” dedi.