CHP Gençliği’nden ikinci tur için “Demokrasi Bileti” çağrısı! Başvurular yarın başlıyor

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2023 Perşembe 5:32 pm - Güncelleme: 18 Mayıs 2023 Perşembe 5:34 pm

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik, basın toplantısı düzenleyerek cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için ‘Demokrasi Bileti‘ uygulamasını duyurdu. Killik, “19 Mayıs günü itibariyle tekrar ‘Demokrasi Bileti’ni hayata geçiriyoruz. Zamanımız çok kısıtlı o yüzden başvuruları üç gün içerisinde alacağız ve sonrasında gelen bağışlarla bu talepleri karşılayacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik, basın toplantısı düzenledi. Killi düzenlediği basın toplantısında 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turundaki “Demokrasi Bileti” uygulamasına dair detayları paylaştı.

Killik, 14 Mayıs’taki seçimlerde bu uygulama ile toplamda 16 bin kişiyi sandıklara taşıdıklarını duyururken, “19 Mayıs günü itibariyle tekrar ‘Demokrasi Bileti’ni hayata geçiriyoruz. Zamanımız çok kısıtlı o yüzden başvuruları üç gün içerisinde alacağız ve sonrasında gelen bağışlarla bu talepleri karşılayacağız” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara kampanyaya destek olma çağrısında da bulunan Killik, “Bağış yapın ve bir gencin daha oy kullanmasına katkıda bulunmuş olun” dedi.

CHP’den üniversite öğrencileri için ‘Demokrasi Bileti’ kampanyası

Killik gençlere de çağrıda bulunarak şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı Adayımız çağrıda bulun, ‘Vatanını seven sandığa gelsin’ dedi. Senin sandığa gelmen önündeki bütün engelleri birlikte kaldıracağız. Ve seni böylesine bir ekonomik dar boğaza sokan, bir bilet alırken bile aylık harçlığının tamamını harcamak zorunda bırakan bu hükümete hesabı birlikte soracağız”

DEMOKRASİ BİLETİ NEDİR, NASIL ALINIR?

Demokrasi bileti kampanyası kısaca seçimde memleketlerine giderek oy kullanmak isteyen öğrencilere otobüs bileti alacak bağışçılar ile bu biletlerden yararlanmak isteyen öğrencileri bir araya getiren kampanya olarak tanımlanabilir. Proje ile seçimlerde vatandaşların seçme hakkını yerine getirebilmeleri için oy kullanacakları şehre gitmeleri ve demokrasiye katkı sunmaları amaçlanıyor.

Kampanyaya bağışçılar 500, 1000, 1500 ve daha fazla seçeneklerle bağış yapabiliyorlar. Bu bağışlardan yararlanmak ve otobüs biletini almak isteyen öğrencilerinse e-devlet üzerinden son 6 ay içerisinde alınmış öğrenci belgelerini sisteme PDF dosyası olarak yüklemeleri gerekiyor. Bağışlar ve bilet alım talepleri demokrasibileti.org adresinden gerçekleştiriliyor.