Büyük infial yaratan Esenyurt’taki saldırıyla ilgili haberlere yayın yasağı geldi

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2023 Pazartesi 2:48 pm - Güncelleme: 31 Temmuz 2023 Pazartesi 4:49 pm

Esenyurt’taki bir tekel bayide iki kişinin öldüğü silahlı saldırıyla ilgili haberlere yayın yasağı geldi. Saldırıda 3 kişi yakalanırken, firari 2 şüpheli aranıyor.

İstanbul Esenyurt’ta, önceki akşam saat 23.23’te Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerindeki tekel bayisine yapılan ve iki gencin yaşamını yitirdiği silahlı baskının görüntüleri infial yarattı.

Murat Özer, Azat Ö., Tarık Ö., Servet Ö. isimli dört silahlı saldırgan tarafından gerçekleştirilen saldırıda 21 yaşındaki Batuhan Bayındır ve 24 yaşındaki Yunus Emre Erzen yaşamını yitirdi. Saldırının bir alacak verecek meselesinden işlendiği iddia edildi. Saldırganlardan Murat Özer polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Firari şüphelilerin yakalanmasına ilişkin çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Saldırıya ilişkin zanlılara yardım ettiği belirlenen bir kişi daha gözaltına alındı. Emniyete götürülen zanlının işlemlerine başlandı. Kan donduran cinayetle ilgili gözaltı sayısı 3’e yükselmiş oldu.

Bu arada başsavcılık tarafından konuya dair haberler için yayın yasağı getirildi. Büyükçekmece 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen yayın yasağı kararında talebin Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geldiği belirtildi.

Yasağın gerekçesinde ise şunlar yer aldı: “Kamu güvenliği, suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacıyla yazılı, görsel ve internet ortamında faaliyet gösteren medyada, sosyal medya ile her tür haber, röportaj, eleştiri ve bu içerikteki yayınlar yapılmasının T.C. Anayasası’nın 26/2 maddesi ile 5187 sayılı Kanun’un 3/2 ve CMK’nın 157/1 maddeleri gereğince yasaklanmasına…”

Esenyurt’taki tekel bayi cinayetinde gözaltı sayısı 3’e yükseldi

Merdan Yanardağ’ın tutukluluğuna itiraza yine ret! Avukatı AYM’ye başvuruyor

Saray’ın Başdanışmanı Esenyurt’taki tekel bayi cinayeti için idam istedi