Saray’ın Başdanışmanı Esenyurt’taki tekel bayi cinayeti için idam istedi

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2023 Pazar 6:06 pm - Güncelleme: 31 Temmuz 2023 Pazartesi 12:40 pm

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, İstanbul Esenyurt’taki tekel bayi saldırganları için idam istedi. Saral sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bu namussuz için ve onlara ortaklık eden alçaklar için yaşasın idam” ifadelerini kullandı.

İstanbul Esenyurt’ta bulunan bir tekel bayisinde  iki kişinin öldürüldüğü, bir kişinin de yaralandığı silahlı saldırı, kısa sürede Türkiye’nin gündemine oturdu. Zanlılardan Murat Özer gözaltına alınırken, diğer üç şüpheliyi yakalama çalışmaları sürüyor.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda Özer’in fotoğrafını kullanarak, “Bu namussuz için ve onlara ortaklık eden alçaklar için yaşasın idam. Kısasta hayat vardır aksi halde ailelerin yüreği soğumaz” ifadesini kullandı.

Korkunç görüntüler Esenyurt’tan! Tekel bayisine giren saldırganlar 2 kişiyi katletti

NE OLMUŞTU?

İstanbul Esenyurt’ta bulunan tekel bayisine önceki gün gece saatlerinde giden dört kişi, içerdeki üç kişiye önce saldırmış, ardından ateş açmıştı. Saldırıda 20 yaşındaki Batuhan Bayındır ile 24 yaşındaki Yunus Emre Erzen hayatını kaybederken 21 yaşındaki Yusuf Erzen ise yaralanmıştı. Saldırganlar geldikleri ciple olay yerinden kaçmıştı.