Ardahan’da iptal kararı! CHP İl Seçim Kurulu’na gidiyor

Yayın tarihi: 4 Nisan 2024 Perşembe 8:33 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2024 Perşembe 10:20 pm

Haber: CEREN URAL

CHP’nin kazandığı Ardahan merkez Belediye Başkanlığı seçimi, İlçe Seçim Kurulu kararıyla iptal edildi. Seçimi kazanan CHP’li Demir “İtirazların somut hiçbir dayanağı yok” diyerek örnekler verdi.

Ardahan’da AKP ile İYİ Partili ilçe seçim kurulu üyeleri ve 2 memur üyenin oylarıyla merkez Belediye Başkanlığı seçimi oy çokluğuyla iptal edildi. İlçe Seçim Kurulu Başkanı’nın karara muhalif kaldığı ve bir muhalefet şerhi yazdığı öğrenildi.

Karar İl Seçim Kurulu’na götürülecek. Kararda bir değişiklik olmazsa CHP YSK’ye başvuracak.

TELE1’de Zeynel Lüle’nin sunduğu ‘Gerçeğin İzinde’ programına konuk olan Ardahan’ın seçilmiş belediye başkanı Faruk Demir durumu şöyle anlattı:

“Türkiye’nin enerjisi boşa harcanıyor. Zaten seçim süreci herkesi yordu. İnsanlar bu yüzden oy kullanmaya gitmiyor. Ardahan seçimini yaptı. Ardahan’ın seçmen sayısı 13-14 bin ama sandığa 10 bin kişi gitti. Burada seçimler 100-200 farkla biter. Ama AKP’li adayla aramızdaki fark azımsanacak bir fark değil. Bu itirazda bulunan arkadaşlar ya Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu unutuyorlar, ya da bunu aradan çıkarırız düşüncesindeler. 2019’da Ekrem İmamoğlu’na yaptınız, farkı gördünüz. Burada da 4 oy pusulası var, siz ‘Hiçbir şey olmasa da bir şey oldu’ diyorsunuz. Hiçbir yerde sorun çıkmadı. Islak imzalar alındı ve sonuç gece 4’te belli olmuş. Sonuçlar YSK panosuna da asılmış. İtirazların somut hiçbir dayanağı yok. Hakim dayanak bulamıyor. Bir sandık için ‘Memur sandık görevlisi sandık başında yok’ diyorlar ama olaya dair tutanak yok. ‘Tutanak yok ama biz gördük’ diyorlar.”

Ardahan’da resmi olmayan sonuçlara göre CHP’li Faruk Demir seçimi birinci tamamlamıştı. AKP’li Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar’dan seçim sonuçlarına itiraz başvurusu gelmişti.

Kentteki seçim sonuçları şöyle:

Özgür Özel: İlk seçimlerde Atatürk’ün partisi iktidar olacak!

AKP’de Van çatlağı: Bölücü mü sayılacaklar?

Tuzla’da süreç sonlandı! CHP’li Bingöl’e mazbatası verildi

Kulis: AKP’li kurmaylar ’emekli kaybettirdi’ dedi, Mehmet Şimşek yanıt verdi

Kaynak: AA