Özgür Özel: İlk seçimlerde Atatürk’ün partisi iktidar olacak!

Yayın tarihi: 4 Nisan 2024 Perşembe 7:31 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2024 Perşembe 7:37 pm

Haber: Ceren Ural

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Türkiye İttifakı kazandı, Türkiye kazanacak. İlk seçimlerde Atatürk’ün partisi iktidar olacak” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, büyükşehir belediye seçimini kazandığı memleketi Manisa’da halka seslendi.

Özgür Özel, Manisa’da Manisalılarla bir araya gelerek seçimi kazandıklarını belirterek, “Biz birbizimize sarıldık, Manisa bize sarıldı” dedi.

Özel, Manisa seçimleri özelinde şu ifadeleri kullandı:

Manisalılık bilinciyle, eşitlikle, adaletle yöneteceğiz. Partimin genel başkanı olduğum gün Manisa’ya geldiğimde biz bizi biliriz. AK Partililer ‘biz seni mahcup etmeyeceğiz’ dedi. Milliyetçi Hareket Partililer ‘seni mahcup etmeyiz’ dedi. Birine inanamadım. ‘Abi sen de mi destekleyeceksin?’ dedim. Isparta Süleyman Demirel’i destekliyorsa ben sol bir partiye oy vermişim, yanlış mı yapmış olurum? Manisa’nın evladını destekleyeceğim dedi. Artık Manisa, Manisa’nın bir evladı tarafından eşit ve adil bir şekilde yönetilmeyi hak ediyordu. Biz birbizimize sarıldık, Manisa bize sarıldı. Sağolsun yanımızda İzmir İl Başkanımız da var. O dedi ki ‘İzmir’de esen meltemi Manisa’ya ulaştırırsak Manisa’yı kazanırız’ demişti. Seçim sonuçlarına baktık o akşam. İzmir yüzde 50, Manisa yüzde 60. İzmir’den Manisa’ya meltem değil, Manisa’dan İzmir’e karayel esmiş. Bu seçimin kazananı 86 milyondur. Bu seçimin kaybedeni yoktur. Ben millete zam yapmasam da, mazotu 45 lira yapsam da emekliye 10 bin lira versem de, çiftçiye ‘al ananı da git’ desem de, esnafa siftahsız kepenk kapattırsam da bana mecbur oy verecekler diyen anlayış kaybetmiştir. Oy veren kimseyi verdiği oydan dolayı pişman etmeyececğiz. Oy vermeyenlerin oylarını hak etmek için çalışacağız.

“YATIRIM KREDİSİ”

Özgür Özel, Türkiye’nin genelinde ise halkın CHP’ye ülkeyi yönetme fırsatı vermek için “yatırım kredisi” verdiği değerlendirmesinde bulundu.

Özel şöyle konuştu:

Milletimiz bize bir kredi açmıştır. Bu tüketici kredisi değildir. Tüketici kredisi al harca diye verilir. Tüketici kredisi çok borçlanmışsın, al borcunu kapat, taksit taksit öde diye verilir. Benim meydan meydan talep ettiğim kredi yatırım kredisidir. İnsanlar, Türkiye’nin adil yönetilecek, sosyal demokrat anlayışla onlara sahip çıkılarak yönetilebilecek, emek mücadelesini sahiplenebilecek, kimseyi ötekileştirmeyecek bir anlayışa yatırım kredisi vermiştir. Bu krediyi doğru kullanırsak genel seçimlerde, nasıl bir banka yatırımı yapan firmadan memnunsa krediyi arttırarak verir, bu krediyi bize verecek ve bu ülkeyi bize yönettirecektir.

“TÜRKİYE İTTİFAKI’NI MİLLET KURDU”

Özgür Özel, CHP’nin yerel seçimlerden birinci parti çıkmasını “Türkiye İttifakı kazandı” diyerek yorumladı. Yerel seçimlerde elde ettikleri başarıyla birlikte genel seçimlerde de iktidar olacaklarına inandıklarını belirten Özel, “Türkiye İttifakı kazandı, Türkiye kazanacak. İlk seçimlerde Atatürk’ün partisi iktidar olacak” dedi.

Özel, “Cumhuriyetin ikinci yüzyılında siyasi ittifaklarla değil; milletle, seçmenle, sandıkta kurduğu gönül ittifakıyla bu seçimlerden büyük bir zaferle çıkmıştır. Ben o ittifakın – arkadaşlar kurucusu diyor- kurucusu bu ittifaka ihtiyaç duyan millettir. Ben isim babasıyım. Biz bu seçimleri ‘Türkiye İttifakı’ ile kazandık. Türkiye İttifakı gücünü milletinden, rengini ay yıldızlı al bayraktan alır. Türkiye İttifakı kazandı, Türkiye kazanacak. İlk seçimlerde Atatürk’ün partisi iktidar olacak” şeklinde konuştu.

Özgür Özel zaferin sırrını söyleyerek seçimin kaybedenlerini açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Türkiye İttifakı kazandı, Türkiye kazanacak. İlk seçimlerde Atatürk’ün partisi iktidar olacak” dedi.

Kaynak: TELE1