Kulis: AKP’li kurmaylar ’emekli kaybettirdi’ dedi, Mehmet Şimşek yanıt verdi

Yayın tarihi: 4 Nisan 2024 Perşembe 7:01 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2024 Perşembe 7:02 pm

AKP MYK’da kurmayların “Seçimi emekli kaybettirdi” dediği belirtilirken, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bu görüşü kabul etmediği öne sürüldü.

Yerel seçimlerde hüsrana uğrayan AKP’de 31 Mart’ta yaşanan oy kaybı Merkez Yürütme Kurulu toplantısında masaya yatırıldı. AKP’li kurmaylar emeklilerin sandıkta belirleyici olduğu yönünde görüş belirtti. Türkiye Gazetesi’nden Emrah Özcan’ın haberine göre Şimşek bu görüşü kabul etmedi.

‘MEMURA ZAM VERDİK, ANKARA’YI YİNE KAYBETTİK’

Şimşek’in memura yapılan zammın da sandığa yansımadığını söylediği ve “Ankara memur şehri. Memura zam verdik, yine kaybedildi. Emeklinin gelirini üç kat artırdık. Şehre ve bölgeye göre farklı sebepler var” ifadelerini kullandığı iddia edildi.

‘EKONOMİ GÜNAH KEÇİSİ DEĞİL’

Şimşek’in ekonominin günah keçisi ilan edilmemesi gerektiğini söylediği, seçim yenilgisinin altında sosyolojik ve siyasal nedenlerin olduğuna dikkat çektiği belirtildi.

Habere göre enflasyon düşmeden alım gücünün artmayacağını vurgulayan Şimşek “Uyguladığımız ekonomi politikasında esas hedefimiz yüksek enflasyon ile mücadele. Birkaç ay sonra enflasyon yüzde 40’a düşecek. 1,5 yılda sakinleyecek” ifadesini kullandı.

Yine habere göre AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyonla mücadele noktasında Mehmet Şimşek’e destek vererek “Ekonomi politikası devam ettirilmeli, toplum rahatlatılmalı” dedi.

AKP’de Van çatlağı: Bölücü mü sayılacaklar?

AKP’den ‘Özlem Zengin görevden alındı’ iddiasına açıklama

Kaynak: TELE1