Ankara’nın yarısını mal varlığı olarak açıklayan Altınok: Çoğalmadı, azaldı

Yayın tarihi: 15 Mart 2024 Cuma 10:59 pm - Güncelleme: 15 Mart 2024 Cuma 10:59 pm

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın mal varlığını açıklamasının ardından “Mal bizim değil Allah’ın, hepsi Allah’ın, biz emanetçisiyiz” diyen AKP’nin Ankara adayı Turgut Altınok mal varlığını açıkladı. Mal varlığı sosyal medyada gündem olan Altınok, “Herkes kendisinden şüphe etsin, benden değil. Kendimizden şüphemiz yok. Mal varlığımız çoğalmamış, aksine azalmış” dedi

Mal varlığı ile ilgili soruya verdiği “Mal bizim değil Allah’ın, hepsi Allah’ın, biz emanetçisiyiz” cevabıyla gündem olan AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, mal varlığını açıkladı. Açıklamasında çok sayıda arsa, tarla ve evi olduğu görülen Altınok açıklamasında “Ekte sunduğum tüm mal varlığım ana sütü gibi ak ve helaldir” dedi.

Altınok’un mal varlığını açıklamasının ardından sahip olduğu taşınmazlar sosyal medyada gündem oldu. Altınok hakkında, “Ankara’nın yarısına sahip” yorumları yapıldı.

“ÇOĞALMAMIŞ, AZALMIŞ”

Altınok katıldığı bir iftarın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Altınok’un “Herkes kendisinden şüphe etsin, benden değil. Kendimizden şüphemiz yok. Mal varlığımız çoğalmamış, aksine azalmış” ifadeleri dikkat çekti.

Ankara’nın eseri olmayan, hizmeti olmayan, vizyonsuz bir büyükşehir belediye başkanı tarafından yönetildiğini iddia eden Altınok, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mal varlığı, mal varlığı, mal varlığı. Zaten biz ‘3608 Sayılı Yasa’ ile beyanda bulunmak zorundayız. Dolayısıyla herkes ‘belediye başkanı olmadan önceki’ mal varlığını açıklasın. Ondan sonra da ‘gömü buldum, padişah torunuydum’ biz de öyle bir şey yok. 20 yıl belediye başkanlığım var. 20 yıl belediyeden bir kuruş almadım. Seyahat param dahi yoktur. Görev anlayışıyla çalıştık. Bağıranlar, çağıranlar kendilerinden şüphe duyuyorlar ki sütte leke var, bende leke yok.”

Mal varlığını açıklayan Turgut Altınok’a neredeyse Ankara babadan miras kalmış!

Kaynak: TELE1