‘Ankara’da herkes Pakdemirli’ye gidici gözüyle bakıyor’

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2021 Pazartesi 11:29 am - Güncelleme: 2 Ağustos 2021 Pazartesi 11:32 am

Murat Yetkin, ‘Ankara’da siyasetle ilgilenen herkesin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli‘ye gidici gözüyle baktığını’ yazdı.

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkin Report’ta kaleme aldığı ‘Ankara da yanıyor: kabine bir gidiyor, bir geliyor’ başlıklı yazısında kabinedeki olası değişikliklere değindi, kentte siyasetle ilgilenen herkesin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir’li’ye gidici gözüyle baktığını’ belirtti.

“Ege ve Akdeniz’deki ormanlar yanıyor, evler, köyler yok oluyor, canlar gidiyor. Ankara’daki yangınsa siyasi; orada da koltuklar bir gidiyor, bir geliyor. Marmaris’te insanlar yangın tehdidi altındayken itfaiye, cankurtaran trafiğini konvoyuyla kesip otobüsten çay paketleri atmasıyla tepki toplayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, acısını kabine üyelerinden çıkarabilir. Toplantıdan bazıları başı önde çıkabilir” diye yazan Yetkin’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

” ‘Kabine değişse ne olacak? Erdoğan’ın dediği oluyor’ dediğinizi duyar gibiyim. Haklısınız. Kabine değişikliğinin Erdoğan’ın siyaset tarzında bir değişikliğe yol açacağına pek inanan yok; bir kaç isim dışında pek bir ağırlıkları da yok. Ama şimdi paylaşacaklarımız değişen iktidar dengelerini ve gidişatı anlamak bakımından faydalı.

Zaten koltuklarını kaybedecekler sadece kabine üyeleriyle sınırlı olacak gibi görünmüyor. Sadece bazı bakan yardımcıları ve yüksek bürokratlarla da. AK Parti MHP arasında giderek daha ciddi konulara sıçrayan çelişkiler, ya da başka deyişle pazarlıklar artık gözle görünür, elle tutulur halde geliyor. O konuya da değineceğiz ama önce kabineye bakalım.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günler içinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a istifasını verdiği, Erdoğan’ın da bunu kabul ettiğini yakın çevresiyle paylaşmış durumda. Gerekçe sadece Selçuk’un giderek hiçbir dediğini yaptıramaz hale gelmesi değil. Malum, kovit salgını nedeniyle okulların 6 Eylül’de açılacağını söylemesine karşın henüz Erdoğan’dan bir karar çıkmadı. Selçuk’un görevden ayrılma gerekçeleri arasında Bakanlık içindeki tarikat ve cemaat engellemelerini aşamaması ve bazı yolsuzluk iddialarının üstüne gitmesinin AK Parti teşkilatlarında rahatsızlığa yol açmasının da olduğu konuşuluyor.

Sedat Peker’in video iddialarıyla hedef aldığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erdoğan’ın Cumhur İttifakı ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açık desteğiyle şimdilik yerinde görünüyor. Kurban Bayramı ardından, tıpkı geçen sene olduğu gibi yeniden tırmanışa geçen kovit salgının faturası ise bu defa Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya çıkabilir.

Güvendiğim bir kaynak, ‘Şimdi herkes yangınlardan bilecek’ dedi; ‘Ana yangınlar olmasaydı belki de bugünlerde görevden akınmış olabilirdi’. Bunu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli için söyledi. Ankara siyasetiyle ilgilenen hemen herkes Pakdemirli’ye gidici gözle bakıyor. Bakanlık içinde -yukarıdan uyarılara rağmen- önleyemediği bir kadrolaşma ve bazı orman arazilerinin tahsisi dahil iddialarla kalması zaten Erdoğan’a daha çok zarar verecek gibi.”

YAZININ TAMAMI

Orman yangınlarında son durum: 3 ilde 7 yangın devam ediyor