Bakan Bekir Pakdemirli yangında sorumluluğu belediyelere attı

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2021 Pazar 10:25 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2021 Pazar 11:41 pm

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Marmaris’te yaptığı açıklamada şu anda 8 noktada orman yangını olduğunu, 125 yangından 117’si kontrol altında bulunduğunu bildirdi. Öte yandan Bakan sorumluluğu da belediyelere attı. Bakan ayrıca yangınlardaki can kaybı sayısının 8’e yükseldiğini de duyurdu.

 

Yangınlara havadan karadan müdahale devam ettiğini söyleyen Bakan Pakdemirli, “28 Temmuz-1 Ağustos arası çıkan yangınların bilançosu olarak; 125 yangın çıkmıştı, 117 yangın ya tamamen söndürüldü ya kontrol altına alındı” ifadelerini kullandı.

Bakan açıklamasında şunları ifade etti:

“Muğla’da vatandaşlarımızdan bazı serzenişler duyuyorum. Vatandaşlarımız semalarda istediği sıklıkta o araçları göremeyebilir ama dediğim gibi 4 uçak ve 17 helikopterle çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

‘BİRİNCİ DERECEDE ASLINDA SORUMLULUK BELEDİYELERDEDİR’

Pakdemirli, yangın söndürme çalışmalarında belediyelerin katkılarının olduğunu belirterek, “Ancak ben belediyelerimize ister bizim partiden ister başka partilerden, siyasetten ayrı şu çağrıyı da yapıyorum. Hem devam eden yangınlarımızla ilgili hem de bunun bilançosu ile ilgili olarak da bir toplanıp, bundan sonrasında yerleşim yerlerinin korunması konusunda, belediyelere hem sorumluluklarının hatırlatılması hem de bunu daha iyiye nasıl taşımamız gerektiğini çalışıyor olmamız lazım. Benim son 5 günlük bilançoda gördüğüm, Orman teşkilatı yerleşim yerlerini korumaktan, birinci derecede aslında sorumluluk belediyelerdedir, ormanların yanmasına müsaade etmek zorunda kaldı. Ormanların yanması da sahayı daha da genişletti. Sahanın genişlemesi de yeni yeni yerleşim yerlerine maalesef zarar getirdi. Bu anlamda siyasetten ari bir çağrıdır. Onu da ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.

Tuncay Mollaveisoğlu: Pakdemirli’nin ‘hurda’ dediği uçakları 2010 yılında Erdoğan aldı