Ali Koç: Hakemler bu cesareti nereden buluyor?

Yayın tarihi: 19 Şubat 2020 Çarşamba 4:07 pm - Güncelleme: 19 Şubat 2020 Çarşamba 6:25 pm

Süper Lig’in 23. haftasında Kadıköy’de Galatasaray’ı konuk edecek olan Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç basın toplantısı düzenliyor.

Ülker Stadı’nda 1907 Tribünü’nde düzenlenen toplantıda Ali Koç, hem Türk futbolunun gündemi hem de Fenerbahçe ile ilgili önemli açıklamalarda bulunuyor.

‘TFF, HAKEM VE SİYASET GÖRÜŞLERİMİZİ BELİRTECEĞİZ’

“Kapsamlı bir toplantı yapacaktık ama dün oyun oynanırken kurallar değişti. TFF bir açıklama yaptı. Toplantıyı yapmama kararı aldık ama basından ilgi olduğu için buraya geldik. 6-7 dakika video izleyeceğiz. Sezon başından beri yaşadıklarımız var. Kullanmadığımız çok fazla pozisyon var. %100 olduğuna inandıklarımızı sizlerle paylaşacağız. Sonra Fenerbahçe’nin neden mağdur edildiğini, TFF, hakem, siyaset görüşlerimizi belirteceğiz”

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’den derbi açıklaması: Fenerbahçeliler kardeşimiz

‘KİMSE IFAB RAPORUNU DAHİ OKUMADI’

“Pozisyonlara baktığınız zaman başka bir resim çıkıyor ortaya. Bu pozisyonlar bize göre yoruma açık olmayan pozisyonlar. Alanyaspor maçında kural hatası için başvurduk. Bizi üzen şey bu kural hatası için başvurumuzun ele alınış şekliydi. Uzun bir süre karar verilemedi. Kimse IFAB raporunu dahi okumadı.”

‘NE FENERASYONU KALMIŞTI, NE ZORLU TOPLANTISI’

“Buradaki Antalyaspor maçında pek çok maçta verilen ancak ne hikmetse bize gerildiğinde verilmeyen bir penaltı var. Göztepe maçında 4 dakika 17 saniye bizim golümüz üzerinde istişare edildi. Trabzon’da aut atışına korner verildi. Bu olabilir ama geçen sene hatırlayın bir taç atışı verilmiş, o taç atışı golle sonuçlandığında Türkiye medyası yangın yerine dönmüştü. Bizim lehimize hatalar olsaydı. Ne Fenerasyonu kalmıştı, ne Zorlu toplantısı. Son olarak Ankaragücü maçımızda. Maç esnasında da farketmedik. İyi de oynamamıştık. O maçta da maçtan sonra da net ve bariz bir şekilde yine taraflı tarafsız spor medyasının aktardığı gibi gol iptali gerekirdi.”

Eski Fenerbahçe Başkanı Ali Şen: Trabzonspor’un kollandığını düşünmüyorum

‘FEDERASYONUN ALDIĞI KARARLAR BİZİ DAHA BÜYÜK SIKINTIYA SOKACAK’

“Fenerbahçe’nin sezon başından beri yaşadığı net bariz hakem kararları olduğu anlaşılmaktadır. Bizim lehimize ne yaşandı? Burda Ankaragücü maçında auta giden topa korner verildi. Zanka’nın gol attığı pozisyonda. Orada haksız 2 puan aldığımız söylenebilir. Burada kaybettiğimiz 14-15 puandan bahsediliyor. Bunun yarısını hesaba katsanız, durumun ne olacağını görürsünüz. Bunlar saha içinde yaşananlar. Saha dışında olanlar da var. Federasyonumuz aldığı kararlarla bizi daha büyük sıkıntılara sokacaktır.”

‘HAKEMLER CİN GİBİDİR, ATAMAYA BAKAR MESAJI ALIRLAR’

“Bu zamana kadar 11 maç kazanmışız ve bu 11 maçın 9’unda hakemler ne hikmetse bir sonraki hafta maç alamamıştır. Hakem camiasında sıkça kullanılan bir söz vardır; hakemler cin gibidir, atamaya bakar mesajı alırlar. Hakemlerin söz konusu Fenerbahçe olunca takındıkları bu ürkütücü boyuttaki cüretkar tavrı nasıl yorumlayacağımızı sizlere bırakıyorum. Sahadaki hakemlerin standart dışı uygulamaları artık görmezden gelemeyeceğimiz noktayı çoktan geçmiştir. Hakem hatalarında canı yananlar oluyor, yanmayanlar oluyor. Fayda sağlamayanlar demeyelim, canı yanmayanlar diyelim. Mecnun Otyakmaz’ın da isyanı var. Kulüpler Birliği toplantısında da bu konular konuşulmuş. Er ya da geç Türk futbolunda adil rekabet ortamı sağlanacak”

Fenerbahçe’den pankartlı gönderme: ‘Uyanma zamanı’

‘BANKALAR BİRLİĞİYLE OLAN ANLAŞMAYI İMZALAYAMADIK’

“Harcama limitleri konusunda çok uğraştık. Bankalar Birliği ile olan anlaşmayı biz imzalamadık değil, imzalayamadık. Kendi imkanlarımızla başka bir yoldan gitmeye çalıştık. Harcama sınırımız hep ekside tutuldu. Sağolsun Sadık Çiftpınar kardeşimiz bu seneki alacağından bir miktar fedakarlık yaptı ve biz bu sayede bir miktar harcama limiti alıp, Fayette’in lisansını çıkarabildik.”

‘BU HAFTA MENÜDE NE VAR BAKALIM’

“Sezon bitiyor biz Fenerbahçe olarak bu vahim hataların bitmesini beklerken her hafta bir şeyler oluyor. Bakalım bu hafta ne olacak? Menüde ne var bakalım! Açıkça söylemek gerekirse Türk futbolu bugüne kadar görülmemiş düzeyde bir futbol mühendisliği ile karşı karşıyadır. Milyonlarca taraftarın ve kameraların önünde göz göre göre pervasız bir şekilde yapılan bir mühendislikten söz ediyorum. Galiba 25. haftaya kadar fikstür belirlenmiş. Bir bakın o fikstüre. Şampiyonluğa oynayan 6 takımın kaçı cuma günü oynamış.”

‘ADALETSİZ UYGULAMA HERKESİN SORUNUDUR’

“Bu adaletsiz uygulama sadece Fenerbahçe’nin sorunu değil, herkesin sorunudur. Türkiye Futbol Federasyonu’nun Fenerbahçe aleyhine olan uygulamalarına zaman zaman maruz kalan başka kulüpler de vardır. Göreceksiniz er ya da geç bizim gibi düşünenler zamanla daha da çoğalacaktır. Haziran 2019’da seçimler yapıldı. Biz çok ümitliydik Türk futbolunun yapısal sorunlarının giderilmesi için.. Yedi aylık sürede gördüklerimiz, yaşadıklarımız vs.. Durumu kabullenmek zorunda kaldık.”

Yandaş A Haber’den ‘Berat Albayrak’ belgeseli! Ali Koç ve Fenerbahçeyi hedef gösterdi…

‘BÜROKRATLAR, BELEDİYE YÖNETİCİLERİYLE OLMAZ’

“TFF Başkanı’nın hangi özel ilişkilerle belirlendiğini, yönetim kurulunun nasıl oluşturulduğunu, oraya kimlerin adamlarını nasıl soktuğunu gördükçe bu kafayla, bu zihniyetle çok fazla bir yol kat edemeyeceğiz. Türkiye’ye futbolu bürokratlardan, belediyelerde yöneticilik yapmış kişilerden, futbolla ilişkisi olmayan, kamu ihalelerine önem veren kişilerle yürümeyeceği görülüyor. Futbola gönül veren insanlarla ilerleyeceği aşikar…”

‘FENERBAHÇE OLARAK NİHAT BEYE KIRGINIZ, KIZGINIZ’

“Nihat Özdemir Fenerbahçe Spor Kulübü’ne hizmetleri olmuş, Fenerbahçe’ye hizmet etmiş biri. Altı yıl birlikte çalışma şansımız da oldu. Herhalde o altı yılda hayatımızın en zor dönemleriydi. Kendisiyle şahsi hiçbir şeyim olamaz. Ancak söz konusu Fenerbahçe ise benim için kırmızı çizgi de orasıdır. Nihat Özdemir bizi tribünleri kışkırtmakla suçladı bir gazete haberinde. Fenerbahçe olarak Nihat beye kırgınız, kızgınız. Geçen sene başladı aslında bu sıkıntılar. Kendisi henüz federasyon başkanı olmamışken. Ligin ikinci yarısı, dört hafta oynanmış. Bizler zaten sıkıntılı geçen sezon nedeniyle infial içindeyiz. Kendisi bir Avrupa maçı öncesi bizi ziyarete geldi ve içinde bulunduğu federasyon ile ilgili serzenişlerde bulundu. 3 Temmuz’da da mücadele ederken çeşitli söylemleri oldu. Nihat beyin başarılı olmasını istiyoruz ancak bu kadar zigzag içinde nasıl bir iletişimde olabiliriz? Zor.. Zor görünüyor! Zorlu’da bir toplantı oldu. Algı operasyonu yapıldı. Bizim için rutin bir toplantıydı. Sonra çok çok sonra aynı şekilde başka kulüp başkanları ile de görüştüğünü söyledi. Keşke o zaman söyleseydi. Biz Türkiye’nin en büyük kulüplerinden bir tanesiyiz. TFF Başkanı bizi umursamalıdır. %30-%40 konusu var. Bunun Fenerbahçe için arttırıldığı söylendi. Ancak bu talebin gerçek sahibi hiç açıklanmadı. Bir toplantıdan sonra ‘Fikret Orman ve Adil Gevrek’ dedi. Aslında bu kısmen doğru, kısmen değil. Orada da gerçek talep sahibini söylemedi. Hangi Nihat Bey ile irtibat kuracağımızı kestiremiyoruz.”

Yandaş A Haber Fenerbahçe’yi yine hedef aldı

‘ETİK DAVRANIŞ VE ADALET İSTİYORUZ’

“Tüm kulüplere ve paydaşlara çağrıda bulunmak istiyorum. Görüş ayrılıklarımız zaman zaman olacak ama hepimizin ortak hedefler de olmalıdır. Türk futbolunun geleceğini karartan bu durumlarla beraber mücadele edelim. Ortak sorunlarımız var. Sen ve ben demeden beraber çözmek için uğraşmalıyız. Eğer birileri kulüplerin emeklerini görmezden geliyorsa, saha içi saha dışı konularla kulüplerin haklarını yiyorsa bunun için göğüs germeliyiz. Etik davranış ve adalet istiyoruz”

‘KARA PROPAGANDA YAPILIYOR’

“Uzun zamandır gerek kulübümüze, gerek de şahsıma sürekli ve sistematik bir algı çalışması var. Daha doğru bir ifadeyle kara propaganda yapılıyor. Uzun zamandır belli seviyede yürütülen bu algı operasyonları bu sezon doruğa çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretinden sonra bilhassa başka bir noktaya geldi. Geçen gün divan kurulunda 24 demiştim, bugün 32 olmuş. Kulübümüz ve ben Trendtopic yapılmışız sosyal medyada. Bu sosyal medyanın olağan akışına aykırı bir durum”

‘ASIL SORUNUMUZ TURKUVAZ MEDYA GRUBUYLA’

“Bizim asıl sorunumuz Turkuvaz Medya grubuyla ya da onların sorunu bizimle. Bu kadar saldırı ve propagandaya rağmen kimseyi tesislerimizden de men etmedik. Ben seçim zamanında bir teşekkür etmiştim onlara. Seçim kampanyamda medyayı çok kullanmamıştım, son hafta herkese ziyarette bulunmuştum. Fenerbahçe tarihinin en geniş kapsamlı seçimine giderken benimle ilgili bir tane olumlu haber yapmamışlardı, ben de onlara çok teşekkür etmiştim. Onların sayesinde gençler, konuya objektif bakabilenler neyin ne olduğunu anlamıştı. Bana göre oldukça ucuz şekilde bezenmiş bir program için teşekkür ediyorum. Fantastik hikayeler vardı haber kanallarında. Birbirine dağıtan olmuş.”

“BARİ ŞEREFİNİZ ÜSTÜNE YEMİN ETMEYİN”

“Bir kanalı açtım, bir hikaye yazıyorlar. Her türlü şerefi, haysiyeti üzerine yemin ediyor. Ben hocayı kabul etmiyormuşum, hoca idmana çıkmamış… İşin komik tarafı iki saat evvel idmandaydık, hep beraber yemek yedik, toplantı yaptık. Sonra pazartesi akşamı oynanan maçı beraber izledik. Eve bir geldim, aylardır randevu vermiyormuşum, görüşmüyormuşum, kaptanla kavgalıymış… Geçen sene Philipp Cocu ile ilgili hata yapmıştınız, sizi uyarmıştım. Bari şerefiniz üstüne yemin etmeyin.”

Ersun Yanal’dan Fenerbahçeli futbolculara: Hakkınızı helal edin

‘FIFA VE UEFA’NIN DA EN TEMEL İSTEKLERİNDEN BİRİ’

“Futbola siyasetin karıştırılmaması şeklindeki ikazlarımızı, birilerinin haksız bir şekilde Fenerbahçe’ye zarar vermek için kullanıldığını gördük. Bu ikazımızı, kulüpler arasında adil rekabet ortamını bozmaya yönelik hareketleri olduğu için yapmak zorunda kalmıştık. Bunlar açık açık ifade edildiği zaman bazı kişi ve kesimler tarafından, hayat normal… Ama Fenerbahçe Spor Kulübü bu konuya dikkat çektiği zaman Fenerbahçe sporu siyasete sokuyor. Futbola siyasetin karışmaması sadece bizim arzumuz değil. FIFA ve UEFA’nın da en temel isteklerinden biridir.”

‘KULÜBÜM VE ŞAHSIM SİYASETİN BİR PARÇASI OLMAYACAK’

“Burada belli ilkelere kesinlikle dikkat edilmeli. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki duruşu herkese örnek teşkil eder durumdadır. Sadece futbol değil, tüm sporlara yatırımı teşvik etmiştir. Fenerbahçe’yi ve futbolu çok sevmesine rağmen hiçbir lig maçına katılmamıştır. Bütün bürokratların bu duruşu kendilerine örnek almalarını tavsiye ederim. Ne kulübüm ne de şahsım siyasetin bir parçası olmayacak. Devletimizle ve onu yönetenlerle de gerginliğin bir parçası olmayacağız. Her ne kadar birileri bunu istese de”

‘Fenerbahçe direkt olarak devletle problemi var konumuna getirildi’

‘MUSTAFA CENGİZ HAZIRSA KONUŞACAĞIMIZ ÇOK ŞEY VAR’

“Mustafa Cengiz de hazırsa konuşacağımız çok şey var, konular birikti. Dört başkanın olmasına da gerek yok. Sayın Cengiz ile konuşacağımız konular birikti. Bu belki de sorunların ortadan kalkmasını sağlar. Bunun faydalı olacağını düşünüyorum. Dört kulüp başkanını toplamak kolay değil, siz inisiyatif alırsanız olur”

‘BAZI ŞEYLER ARTIK VAR ODASINDA KURGULANIYOR’

“Teknoloji nimettir, bir sürü fayda getirir. Teknolojiyi kullanan insanın niyeti önemlidir. Hatayı VAR ile düzeltmek mümkünken göz göre göre bu yoldan sapılmasında iyi niyet görmüyorum. Futbolun her yerinde teknoloji var. Teknolojiyi kullanan insanların niyeti çok önemli. Eskiden sahada kurgulanan bazı şeyler, artık VAR odasında kurgulanıyor. Yayıncı kuruluş tüm görüntüleri VAR’a yolluyor. beIN SPORTS’a çıktığım programda da dediğim gibi basketbolda, voleybolda olduğu gibi challenge hakkı verilsin. VAR’ın çok daha iyi kullanılabileceğine inanıyorum. Bir sonraki seçim ne zaman olacak bilmiyoruz ama bu şekilde yönetim kurulu belirlemek bir fayda vermiyor. Burada bahsettiğim konular sadece Fenerbahçe’nin değil, hepimizin sorunları. Bu bir takımın çözebileceği sorunlar değil. Gelin, hep birlikte çözelim. VAR sistemi şu anki haliyle fayda sağlamıyor. VAR kayıtlarının açıklanması fayda sağlayabilir”

‘BİZİM GİBİ KULÜPLERİN DEVLET İLE PEK ÇOK İŞİ OLUR’

“Bizim gibi kulüplerin ister istemez devlet ile pek çok işi olur. Bakanlıklarla, belediyelerle işimiz olur. Vergi borcumuzu taksitlendirmemiz gereken bir konuydu, onun için kağıt almamız gerekiyordu. Konu buydu”

‘ALLAH KİMSEYİ O DURUMA DÜŞÜRMESİN’

“Efsane Müjdat Yetkiner’in o attığı mesajlar… Allah kimseyi o duruma düşürmesin. Camiamızın şu günlerde bilhassa iletişim konusunda desteğe ihtiyacı var. Bunlar tesadüfen söylenen şeyler değil. Her türlü desteğe ihtiyacımız var, destek olmayacaklara da köstek olmayın diyorum”

‘BİZE CEZA VERMEYE KALKARSA İŞİN TADI KAÇAR’

“Geçen sene başkanlar ceza alınca stada giremiyordu, sonra o kural değişti. 80M dolarlık beIN SPORTS ile olan sıkıntıya kadar birçok dert var. Samimi eleştiriler yaparken, bize ceza vermeye kalkarsa işin tadı kaçar. Burada kimseye saygısızlık yok.”

‘MUHTAÇ OLAN BİZİZ’

“Bankalar Birliği konusu kapanmadı. Muhtaç olan biziz. Destek olmadan nasıl buraya kadar geldik bilmiyorum, son günlerimizi yaşıyoruz. Zaten UEFA ile yaptığımız anlaşma gereği yapılandırmaya gitmek zorundayız. Bu anlaşmaya hepimizin ihtiyacı var. Anlaşma yapan büyük kulüpler için de bu anlaşmalar geçerli değil. Geçen gün Kulüpler Birliği toplantısına katılmadık, malum konulardan dolayı. Sanırım finansal konuların tekrar ele alınacağı konuşulmuş. ”