‘Fenerbahçe direkt olarak devletle problemi var konumuna getirildi’

Yayın tarihi: 17 Şubat 2020 Pazartesi 1:42 pm - Güncelleme: 17 Şubat 2020 Pazartesi 1:42 pm

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe’ye operasyon yapıldığını ileri sürerek belgeyle konuştuğunu dile getirdi. Fenerbahçe‘nin devletle problemli hale getirilmeye çalışıldığını iddia eden Dilmen, bu olaylar nedeniyle sürekli küfür yediğini açıkladı.

Rıdvan Dilmen, Galatasaray maçı sonrası Yüzde Yüz futbol programında yaptığı açıklamalarla gündeme bomba gibi düştü.

Hasan Ali Kaldırım’dan Ersun Yanal itirafı: Beni neden oynatmadı, anlamadım

‘Futbol, krize bilinçli şekilde yönlendiriliyor’

“Ölümlü dünyada yaşıyoruz, seyirciler de ellerini vicdanına koyacaklar ‘Acaba Rıdvan Dilmen doğru mu söylüyor, yanlış mı söylüyor?’ diyecekler. Aylardır futbol, krize bilinçli şekilde yönlendiriliyor diyorum. Yavaş yavaş da bu ortaya çıkıyor. Fenerbahçe Spor Kulübü direkt olarak devletle problemi var konumuna getirildi.”

‘Anama, avradıma küfür ediyorlar’

“Fenerbahçeli yöneticilerin de burada hatası var. Demeçler, özellikle sosyal medya… Bundan birkaç sene önceki açıklamaları sürekli öne getirmek, kaşımak… Benim gibi bir insanın söylemediği sözleri yayınlamak… Anama, avradıma küfür ediyorlar. Bu devlet ile Fenerbahçe’yi karşı karşıya getirmek. Ne olduysa Cumhurbaşkanı’nın Divan Kurulu’na gelmesinden sonra oldu. Cumhurbaşkanı geçen gün uçakta bize tercüman olmuş. ‘Devleti bu işe karıştırmayın’ demiş.”

‘Diğerleri gündem olmuyor’

“Sayın Cumhurbaşkanı sadece bakanlara, Ali Koç’a söylemiyor, herkese söylüyor. Abdurrahim Bey geçen yıl ‘Başka takımı şampiyon yapmak istiyorlarsa oynamayalım boşuna’ diyor. Kimi kastediyor? Siyaset yapıyor aslında. Beşiktaş taraftarı, Cumhurbaşkanı’nı geldiği bir maçta yuhalıyor. Ancak bunlar gündem olmadı.”

Fenerbahçe’de deprem! Başkan Yardımcısı Burhan Karaçam istifa etti

‘İsmail Kartal dese?’

“Mustafa Reşit Akçay beğendiğim, sevdiğim bir hoca. Bir kere telefonla konuştuk. Fenerbahçe maçı öncesi ‘İnşallah Trabzonspor şampiyon olur’ diyor. Emin olun ki Trabzonspor’u da yenmek isteyecektir. Birkaç hafta sonra Rizespor – Fenerbahçe maçı var, İsmail Kartal da ‘İnşallah Fenerbahçe şampiyon olur’ dese, neler olur?”

‘Tekrar kararı doğru’

“Emre Belözoğlu, Malatyaspor maçında penaltı attı, penaltının tekrarlanması lazım. Göztepe maçında Fenerbahçe gol attı ama gol doğru bir şekilde iptal edildi ve penaltı tekrarlandı. Sonra devre arasında yalandan bir açıklama yaptılar. ‘Kural yeni’ falan dediler. Bu kural sezon başından beri vardı ve hakemler uyarıyordu. Bir tekrar da Fenerbahçe’nin Alanyaspor maçında oluyor ve yine tekrar kararı doğru. Ayrıca erken içeri giriş de var.”

‘Gece yarısı veriyorlar’

“İlk yarıda Fenerbahçe – Kasımpaşa maçı var, Kasımpaşa hücum yapıyor ve orta sahada top ele çarpıyor. O top da gidiyor gol oluyor. Ofsayt çiziyorlar, ofsayt yok. Ancak yeni kurallar gereği Fenerbahçe’nin elden dolayı yediği gol iptal edilmeliydi. Fenerbahçe’nin Ankaragücü’nde yediği ilk golü göremedim. Fenerbahçe kötü oynadı ama çok takım kötü oynadığında hatalı bir gol yediğinde ortalık ayağa kalkıyor. Ankaragücü maçında ilk golde ofsayta bakılıyor, 19 kamerayla takip ediliyor. Bir bakıyoruz maçtan sonra top Sedat Ağçay’ın eline çarpmış. Gece yarısı veriyorlar, Ersun Yanal göremiyor ve devrede itiraz edemiyor.”

‘Fenerbahçe’ye operasyon’

“Neden insanlar pozisyonu maç sırasında göremiyor? Neden VAR hakemi, Mete Kalkavan’ı uyarmıyor. ‘Fenerbahçe sistemin dışına itilmek isteniyor’ derken, altı boş konuşmam, belge veriyorum. Sivassporlu Mustapha Yatabare’nin attığı bir gol nasıl iptal edildi? Doğru bir uygulama. Hakemler hissederse, TFF ile Fenerbahçe dalaşmış, hakemlerin bilinçaltı olur, çağırmazlar. Vedat Muriqi’nin Ankaragücü maçında eline çarptı gördüler. Sedat Ağçay’ı görmediler.”

Ersun Yanal’dan Fenerbahçeli futbolculara: Hakkınızı helal edin

‘Alın terine saygısızlık yapmam’

“Trabzonsporlu oyuncuların, Galatasaraylı oyuncuların alın terlerine saygısızlık yapmam. Fenerbahçe kötü oynadığında ‘Kötü oynadılar’ deniyor. Ben de öyle diyorum ama haksız gol yemiş, penaltısı verilmemiş. Alanyaspor maçında penaltısı verilmemiş, Göztepe’de doğru tekrar yapan komite hakemleri Malatya’da tekrar vermemiş…”

‘Hakemler TFF’nin niyetini görüyor’

“Trabzonspor bu ligin en iyi kadrosuna sahip takımı. Sörloth’un 3-4 maç ceza almasının haksızlık olduğunu söyledim. Aynı Elneny’nin Gaziantep FK’lı oyuncu ile aynı cezayı almasının doğru olmadığını söylediğim gibi. Yıllar sonra Cüneyt Çakır’ı istemeyen Trabzonspor’a Cüneyt Çakır gidiyor. Hak eden takım bugün lider, 34 haftada liderliği hak eden lider olur. Trabzonspor’a yalakalık yapmam, işlerini yapıyorlar. Ancak hakemler, TFF’nin niyetini görüyor.”

‘Hakemler kafada kurmuş’

“Trabzonspor maçının 5. ya da 6. dakikası, Sivassporlu Fernando gidiyor, Novak da kademeye girdi. FIFA kokartlı yardımcı Bahattin Duran bayrağı çekti ve top sahanın içerisinde… Yardımcı bayrağı kaldırdı. Bu bayrak ya iki takımdan birine faul için kalktı ya da elle oynama için… Ancak taç verdi! Ya Novak’ın gelişinden korktun taç verdin, ya da Cüneyt Çakır uyardı taç verdin. Bayrağı kaldırdığında top oyundaydı. Gol ya da penaltıyı tartışmıyorum. Çünkü kafada kurmuş. Cüneyt Çakır o maçın 3 dakika uzamayacağını sen de biliyorsun. Korktuğun da başına geldi, Sivasspor gol attı.”