AKP’li belediye Erdoğan’ın adını verdiği alanı satıyor

Yayın tarihi: 29 Haziran 2023 Perşembe 10:53 am - Güncelleme: 29 Haziran 2023 Perşembe 10:53 am

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin verildiği Rekreasyon Alanı’nı satışa çıkardı. Park alanını parsellere bölen Belediye, akaryakıt ve ticaret alanına aldığı kısımları ihale ile satacak.

AKP’li Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Palandöken ilçesinde yer alan 3 parseli, ihale ile satışa çıkardı. İlan Resmi Gazete’de yayımlanırken, satışa çıkarılan rekreasyon alanının AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adını taşıyor olması dikkat çekti.

Odatv’nin haberine göre, satılacak parsellerden ikisi Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi’nde, biri ise Osmangazi Mahallesi’nde bulunuyor. Ulaş Mahallesi’nde bulunan parsellerden biri akaryakıt alanı diğeri ise ticaret alanında kalıyor.

Her iki parsel de yaklaşık 10 yıl önce park alanı olarak düzenlenen “Recep Tayyip Erdoğan Rekreasyon Alanı” içinde yer alıyor. Belediye bir süre önce yaptığı imar düzenlemesiyle, yaklaşık 500 bin metrekarelik Rekreasyon Alanı’nın bazı kısımlarını akaryakıt ve ticaret alanına almıştı. Park alanındaki iki parsel için Belediye toplam 75 milyon 758 TL muhammen bedel belirledi. Osmangazi Mahallesi’ndeki akaryakıt alanının muhammen bedeli ise 53 milyon 148 bin 590 TL. Söz konusu arsaların satış ihalesi 13 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak.

ÜÇ AY ÖNCE DE SATIŞA ÇIKARILDI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi söz konusu parsellerin de içinde yel aldığı bazı parselleri satmak için, geçtiğimiz mart ayında da ilan yayınlamıştı. 3 ay önce yayınlanan ilanda da muhammen bedeller aynı idi. Ancak o tarihteki kura göre hesaplama yapıldığında, parsellerin değeri yaklaşık yüzde 25 ucuzlamış oldu. Örneğin akaryakıt alındaki bir parselin 3 ay önceki muhammen bedeli, dolar cinsinden yaklaşık 2 milyon 175 bin dolardı. Bugün ise yaklaşık bir milyon 635 bin dolar tutuyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi 3 yıl önce yayınladığı Dünya Çevre Günü mesajında, bugün dilimleyerek satmaya çalıştığı parktan övgü ile söz etmişti. Erzurum’a 5 yılda yaptıkları parklarla ilgili mesajda şu ifadeler yer almıştı:

“300 bin metrekare alana kurduğumuz Olimpiyat Millet Bahçemiz, 500 dönüm alan üzerine kurulu Recep Tayyip Erdoğan Rekreasyon Alanı ve Millet Bahçemiz ile Aziziye Millet Bahçemiz başta olmak üzere Erzurum’a 5 yılda toplam 236 park yaptık.”

Provokatör Erzurum Belediye Başkanı’nın kirli sicili: Ballı maaşlar, peşkeş ihaleler, usulsüzlükler…