Provokatör Erzurum Belediye Başkanı’nın kirli sicili: Ballı maaşlar, peşkeş ihaleler, usulsüzlükler…

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 2:52 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 7:16 pm

CHP Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Özgür Karabat, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na yapılan taşlı saldırının fitilini ateşleyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in göreve geldiğinden beri yaptıklarını ‘Sicilini açıklıyorum’ diyerek paylaştı.

CHP’li Özgür Karabat kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’na yapılan taşlı saldırının fitilini ateşleyen Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in göreve geldikten sonra şirketlere peşkeş çektiğini, yönetici sıfatı bulunmayan işçileri yönetim kuruluna atayarak liyakatsizlik yaptığını, Sayıştay raporuna yansıya tüm usulsüzlükleri tek tek yazdı.

Paylaşımları kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturan Özgür Karabat, Mehmet Sekmen için de1 “Mehmet Sekmen’in saldırgan tavrının altında neler yattığını hep birlikte görmüş olduk. Sekmen, AKP’li olmanın hakkını veriyor! Mesleği mali müşavirlik olan Sekmen, özel sektörde yapamayacağı usulsüzlükleri AKP gömleği ile yapıyor. Ama #azkaldı hesabı sorulacak!” dedi.

Ekrem İmamoğlu’nun Konya mitingini hedef alan Kızılay yöneticileri görevden alındı

İşte Özgür Karabat’ın paylaşımları:

BALLI MAAŞLAR, PEŞKEŞ İHALELER, USULSÜZLÜKLER, SAHTEKARLIKLAR… ERZURUM BELEDİYE BAŞKANI’NIN SİCİLİNİ AÇIKLIYORUM
1-Yaşlı, genç, çocuk demeden elinde Türk bayrağı olan insanların üzerine taş attırdılar. Bir de utanmadan Ekrem İmamoğlu’nu provokasyon yapmakla itham ediyorlar.

“BELEDİYE ŞİRKETLERİNİN SAYISI ARTMIŞ”

2-Erzurum’da ortamı geren ve provoke edenlerin başında yer alan Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, göreve geldikten sonra belediye şirket sayılarını artırmış. Erzurum’da 10 belediye şirketi var ve bunlara 268 milyon TL sermaye aktarılmış.

“İHALESİZ İŞLER YANDAŞLARA MI PASLANIYOR?”

3-İBB’nin tüm şirketlerini didik didik inceleyenler, Erzurum’daki şirketleri görmezden geliyor. Bu şirketlerin yöneticilerine ballı maaşlar mı bağlanıyor? İhalesiz işler yandaşlara mı paslanıyor? Erzurum’a hizmet adı altına kamu kaynakları birilerine transfer mi ediliyor?

İmamoğlu’na taşlı saldırı dünya basınında!

“GAYRİMENKULLER PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR”

4-Bunların hepsi Sayıştay’ın 2021 raporlarında tek tek yazıyor. Erzurum belediye şirketlerinde sermaye aktarımı adı altında gayrimenkuller peşkeş çekiliyor. Bu gayrimenkullerin satılıp satılmadığı, değerine göre işlem yapılıp yapılmadığı belli değil.

“2,3 MİLYAR LİRALIK GAYRİMENKUL KAYITLARDA YOK”

5-Mehmet Sekmen’in, yönettiği belediyedeki gayrimenkullerden de haberi yok. Yaklaşık 2,3 milyar TL’lik gayrimenkul belediye kayıtlarında yer almıyor. Az önce bahsettiğim “belediye şirketleri” ve “aktarılan gayrimenkuller” daha net anlaşılıyor.

YÖNETİCİ SIFATI BULUNMAYANLAR YÖNETİM KURULLARINA ATANDI

6-Daha bitmedi… Belediyede memur, kadrolu işçi ve 696 sayılı KHK ile kadroya geçirilen işçiler gibi yönetici sıfatı bulunmayan birçok personel, belediye şirketlerinde yönetim kurulu üyesi olarak görevlendirildi. İtfaiye erleri, zabıta memurları yönetim kurulu üyeleri oldu.

“AKARYAKIT ALIMLARINDA DAHİ USULSÜZLÜK”

7-Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde akaryakıt alımlarında dahi usulsüzlük yapılmış. Bu, açık bir suçtur. Ama ülke parti devletine döndüğü için AKP’li belediyelere savcılıklar soruşturma açmıyor.

“YASAL SINIRLARIN ÜZERİNDE BORÇLANMIŞ”

 

8-Muhalefet belediyelerinin borçlanmasına engel olunurken, Mehmet Sekmen’in Erzurum Belediyesi’nin yasal sınırlarının üzerinde borç almasına göz yumulmuş… Belediye şirketlerinin 2022’deki borçları ise 331 milyon lirayı aşıyor.

“BAZI ŞİRKETLERİN ÖDEMELERİ ÖNE ALINIYOR”

 

9-Mehmet Sekmen’in yaptıkları bunlarla da sınırlı değil… Belediyeden alacağı olan küçük esnaf ve firmalar sıra beklerken, bazı şirketlerin ödemeleri öne alınıp yapılıyor. Bu da açıkça suç.

“BELEDİYE MECLİS TOPLANTILARINA ÜYELERİN YERİNE BAŞKALARI KATILIYOR”

10-Erzurum’da belediye meclis toplantılarına bir meclis üyesinin yerine başkaları katılıyor. Oysa ki meclis üyelerinin yerine kimse katılamaz. Kanunda da yeri yok. Yapılan apaçık bir suç; ama Erzurum Belediyesi’nde hukuk işlemiyor.

“USULSÜZLÜKLERİ AKP GÖMLEĞİYLE YAPIYOR”

11-Mehmet Sekmen’in saldırgan tavrının altında neler yattığını hep birlikte görmüş olduk. Sekmen, AKP’li olmanın hakkını veriyor! Mesleği mali müşavirlik olan Sekmen, özel sektörde yapamayacağı usulsüzlükleri AKP gömleği ile yapıyor. Ama #azkaldı hesabı sorulacak!

Yalanın böylesi! Süleyman Soylu: Yaralı bir kişi var ve o da itiş kakıştan