Yüzüklerin Efendisi’nin Frodo’sundan şaşırtan itiraf

Yayın tarihi: 29 Aralık 2021 Çarşamba 11:45 am - Güncelleme: 29 Aralık 2021 Çarşamba 11:45 am

J.R.R. Tolkien’in yazdığı Yüzüklerin Efendisi adlı fantastik edebiyat serisinden uyarlanarak beyaz perdeye aktarılan aynı isimdeki film serisinin oyuncularından Elijah Wood J.R.R. Tolkien’in kitaplarını hâlâ tam olarak okumadığını söyledi.

Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) film serisinin yıldızı Elijah Wood üçlemenin uyarlandığı J.R.R. Tolkien’in kitaplarını hâlâ tam olarak okumadığını söyledi. Bu sene 20. yılını kutlayan üçleme için Esquire’a röportaj veren Wood, kitaplar hakkında “Yoğun ve güzel olsa da bitiremedim” dedi.

Serinin ilk filmi Yüzük Kardeşliği (Fellowship of the Ring), Aralık 2001’de izleyicilerle buluşmuştu. Wood seride güç yüzüğünü yok eden Frodo Baggins’i canlandırmıştı. Yüzüklerin Efendisi kitap serisi toplamda 1100 sayfa civarında.

Aktör röportajda şunları kaydetti:

Kitap yoğun, ayrıntılı, harika, edebi ve güzel ama ağır. Karakterim üzerinde yaptığım tüm çalışmalarla birlikte kitabı okumak zor gelmişti. Odağımı, senaryolarda yazıldığı gibi karakterin dünyasında yaşamaya ve sürece güvenmeye çevirdim. 20 yıl sonra hâlâ okumadım. Okumamış olmam saçma. Çok aptalca. Diğer herkes okudu.

İHA muhabirine açılmayan bagaj Danilo şefe açıldı