Beyoğlu’nda Amerikalı turisti bıçaklayarak öldürdüler

Yayın tarihi: 28 Aralık 2021 Salı 8:05 pm - Güncelleme: 28 Aralık 2021 Salı 8:05 pm

Amerikalı turist Leonard Samuel Ray, arkadaşıyla sokakta yürürken kendilerine omuz atan grubun bıçaklı saldırısıyla baldırından yaralandı. Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden turistin yaşadığı saldırı güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, Şehit Muhtar Mahallesi’nde, geçtiğimiz pazar günü sabah saatlerinde meydana geldi. 20 gün önce İstanbul’a gelen Amerikalı turist Leonard Samuel Ray, arkadaşıyla sokakta yürüdüğü sırada karşı yönden gelen gruptan bir kişi omuz attı. Ray, uzaklaşmak isterken grup üyeleri tekme ve yumruk atarak saldırdı. Saldırı sırasında, grubun içindeki bir kişi bıçağı Amerikalı turistin baldırına sapladı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, Leonard Samuel Ray hastaneye kaldırıldı. Ray, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, güvenlik kameralarından saldırganların bir süre yaya olarak kaçtığını, daha sonra ise bir taksiye bindiğini tespit etti. Kamera görüntülerinden kimlikleri tespit edilen 5 şüpheliden Ferhat K., E.A., M.K.O. ve T.D., evlerinde yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden B.Y.’nin bulunması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Polisteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen saldırganlardan 3’ü savcılık talimatıyla adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, bıçaklı saldırıyı gerçekleştirilen Ferhat K., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Beyoğlu’nun genelev sokağı kapatıldı, kültür sanat merkezi olacak