Yurttaş Başarır’a dert yandı: Bayat ekmek alabiliyorum, geçinemiyoruz!

Yayın tarihi: 7 Şubat 2022 Pazartesi 5:50 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2022 Pazartesi 5:54 pm

Mersin’de geçinemeyen bir yurttaş CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’a dert yandı. Bayat ekmek alabildiğini söyleyen yurttaş, “Odun kömür alamıyoruz. Geçinemiyoruz” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, seçim bölgesi olan Mersin’de esnaf ve yurttaşlarla bir araya geldi. Başarır’ın ziyareti sırasında bir yurttaş geçinemediğini ifade ederek markete bayat ekmek almaya geldiğini söyledi.

Birçok esnafın, siftah yapmadan kepenk kapattığını dile getirdiğini ifade eden CHP’li Başarır, “Yüksek enflasyon, yüksek elektrik faturaları, artan motorin fiyatları, fiyatı artan gıda ürünleri vatandaşın ve dolayısıyla da esnafımızın belini bükmüştür. Bunun tek sorumlusu, hemen hemen her alanda olduğu gibi beceriksiz ekonomi politikası üreten mevcut siyasi iktidardır. Ülke ekonomisi dibe vurmuştur. Çiftçi, esnaf, memur, işçi, emekli nasıl geçineceğini kara kara düşünürken, Saray’daki şahsın ‘Hedefimiz, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelmek’ gibi sözler sarf etmesi halkın aklıyla alay etmekten başka bir şey değildir. Geçmişte ‘Bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra faizle, şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz’ diyerek hayalcilik satan iktidar şimdi de ‘dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında olma’ hayallerini satışa çıkarmıştır” ifadelerini kullandı.

“BAYAT EKMEK ALIYORUM”

Başarır, market alışverişi yapan bir yurttaşla konuştu. Elindeki 50 TL’yi göstererek “Bununla bir hafta geçineceğim” diyen yurttaş şöyle konuştu:

“Bayat ekmek alıyorum. Elimdeki parayla bayat ekmek aldım. Olmuyor geçinemiyoruz odunum kömürüm yok.”

Artvinli kadınlar geçinemiyoruz diyerek faturaları yaktı