Tahliye olan Çetin Doğan: Af söz konusu değil Cumhurbaşkanı geç de olsa anayasayı uyguladı!

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2024 Cuma 10:52 am - Güncelleme: 17 Mayıs 2024 Cuma 12:21 pm

Haber: Haber Merkezi

Resmi Gazete’deki kararın ardından, 28 Şubat Davası’ndan tutuklu olan emekli Orgeneral Çetin Doğan İzmir Buca Cezaevi’nden tahliye edildi. Doğan cezaevi çıkışında, “Af söz konusu değil Cumhurbaşkanı anayasayı uyguladı” dedi.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan 28 Şubat Davası’ndan tutuklu bulunduğu İzmir Buca Cezaevi’nden tahliye edildi. Cezaevi’nden tahliye edilen Doğan, “Adalet bu değil. Son 15 yılımı yarısını hapishanede yarısını da davalarla boğuşarak geçirdim. Türkiye’de adalet yerine oturmadıkça hiç bir konu düzelmez. Adalet herkese lazım. Umarım keyfi tutuklamalar son olur”  diye konuştu.

Kobani’de ceza yağdı ardından generallere af geldi

“GEÇ DE OLSA ANAYASA UYGULANDI”

Tahliye edilmelerinin af değil anayasal zorunluluk olduğunu belirten Doğan, “Televizyonlarda bir aftan bahsediliyor. Af söz konusu değil doğrudan doğruya anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç olarak yerine getirilmesidir. AF anayasanın 87. maddesinde özel ve genel af Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verilmiştir yazmaktadır. Anayasanın 6 maddesinin 3’üncü fıkrasında da hiçbir şahıs ve kurum kaynağını anayasadan almayan devlet yetkisini kullanamaz diyor. Anayasanın 104’üncü maddesinde Cumhurbaşkanı’nın görev ve yetkileri yazılmıştır” ifadelerini kullandı.

Hastalık durumundan daha önce bırakıldanların olduğunu söyleyen Doğan, “Bu görevlerden bir tanesi de Adli Tıp’tan verilen rapora göre sürekli hastalık kocamışlık durumunda olanlar bırakılır. Kaldı ki bizim durumumuzda olanlar daha önce bırakıldı. Neden bizim 1 yıl uzun süre kalmamızın sebebi anlaşılamadı” dedi.

Sağlık durumu hakkında da konuşan Doğan, “Sağlık durumum gece yarısı hastaneye yatırıldım 50 gün kaldım. Eski halime döndüm. Kronik hastalıklarım devam ediyor” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat davasından ceza alan Çevik Bir, Çetin Doğan, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri ve Yıldırım Türker’in de aralarında olduğu generallerin cezalarını kaldırmıştı. Karar AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanmıştı.

Kaynak: TELE1