Artvinli kadınlar geçinemiyoruz diyerek faturaları yaktı

Yayın tarihi: 4 Şubat 2022 Cuma 9:51 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2022 Cuma 9:51 pm

Artvin’de kadınlar yüksek gelen elektrik faturalarına karşı bir araya geldi. Artvin Kadın Dayanışması’nın çağrısı ile toplanan kadınlar zamlara tepki olarak fatura yaktı.

Artvin Kadın Dayanışması’nın çağrısıyla Atapark Meydanı’ndan buluşan kadınlar enerji zamlarını protesto ederek basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında “Gerektiğinden fazlasını tüketme eğiliminde olan biz değiliz, 3 odalı mütevazı evlerimize göz dikmek yerine şaşaalı yaşamlarını itibarmış gibi gösterenlerin tükettiklerine bakın önce” ifadeleri kullanıldı.

Artvin Kadın Dayanışma adına basın açıklamasını okuyan Perihan Karakuş “Bugün buradayız; çünkü son yapılan elektrik zamlarıyla zor olan yaşamlarımız günden güne daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Evlerimizde, iş yerlerimizde zaten tasarruflu yaşamlar sürme çabasındayken, üç kuruşun hesabını yapar hale gelmişken, lüks içinde bir yaşam sürmek bir tarafa tüm sosyal yaşamlarımızdan, tüm zevkimizden, eğlencemizden uzak yaşamlar kurarken her zamanki şekliyle kullandığımız elektrik harcamalarımız, durduk yerde yüzde 127 zamlanarak bizi daha yaşayamaz hale getirdi” dedi.

“Geçinemiyoruz” diyen kadınlar, aynı zamanda özel elektrik dağıtım şirketi olan Çoruh Aksa ve AKP İl Binası önünde toplandıktan sonra zamları protesto etmek için mum fatura yakarak ellerinde mumlar taşıdı.

Soylu’nun yardımcısı mobese sorusunu geçiştirdi! Bunlar ucuz işler