Yunanistan, Türklere bir haftalık ‘kapıda vize’ için tarih verdi

Yayın tarihi: 12 Mart 2024 Salı 12:04 pm - Güncelleme: 12 Mart 2024 Salı 12:05 pm

Yunanistan Dışişleri Bakanı Georgios Gerapetritis, 1 Şubat’ta başlayacağı söylenen Türk vatandaşlarına yönelik Yunan adalarına kapıda tek girişli ve 7 gün geçerli vize uygulaması yeni tarih verdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Georgios Gerapetritis, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan ziyaretinde açıklanan Türklere ‘vize kolaylığında’ yaşanan gecikmeye ilişkin açıklama yaptı.

Gerapetritis, PASOK milletvekili Giorgos Nikitiadis’in parlamentoya sunduğu soru önergesini yanıtladı.

Gerapetritis, “Türkiye’de bayram 10 Nisan’da. Altyapıları elverişli olan 5 adada vize kolaylığını 30 Mart’ta başlatacağız. Uygulama, diğer 5 adada ise gerekli altyapı çalışmaları tamamlandığında başlayacak.” dedi.

KÜÇÜK ADALAR 2. AŞAMADA

Vize kolaylığının uygulanacağı 5 ada arasında Rodos ve İstanköy gibi büyük adaların yer aldığını belirten Gerapetritis, buna karşı Sömbeki ve Meis gibi küçük adaların 2. Aşamaya kalacağını belirtti.

GİDİLEBİLECEK 10 ADA

Yunanistan daha önce, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına 1 yıl geçerli olmak üzere, toplam 7 gün için limanlarda vize verileceğini açıklamıştı. Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği adalar şöyle:

1.Sakız Adası

2.Midilli Adası

3.Rodos Adası

4.Samos Adası

5.Kos Adası

6.Meis Adası

7.Patmos Adası

8.Leros Adası

9.Kalimnos Adası

10.Simi Adası

Yunanistan’da ilk eşcinsel evlilik gerçekleşti

Schengen vizesine başvuru yapacaklar dikkat! Almanya sistemi değişecek

Kaynak: TELE1