Yeşil Sol Parti yeniden kuruldu

Yayın tarihi: 14 Aralık 2023 Perşembe 4:07 pm - Güncelleme: 14 Aralık 2023 Perşembe 4:09 pm

HDP’nin seçimlere listelerinden girdiği Yeşil Sol Parti yeniden kuruluş için İçişler Bakanlığı’na başvurdu. YSP “Politik mücadelede bağımsız ve özgün yerimizi tekrar alıyoruz” açıklamasını yaptı.

HDP’ye yönelik kapatma davası nedeniyle Emek ve Özgürlük İttifakı ve HDP’nin seçimlere listelerinden girdiği Yeşil Sol Parti (YSP), yeniden kuruluş evraklarını İçişler Bakanlığı’na teslim etti.

49 kişilik Kurucular Kurulu tarafından partinin eş sözcüleri olarak Ahmet Asena ve Didem Betül Göçer görevlendirildi, MYK ve Disiplin Kurulu üyeleri de belirlendi.

Evrensel’in haberine göre Yeşil Sol Parti tarafından yapılan açıklamada “Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ve HDP’nin seçimlere girmesi sürecinde demokratik görevimizi yerine getirdikten sonra politik mücadeledeki bağımsız ve özgün yerimizi tekrar alıyoruz” denildi.

Açıklamanın devamında “Ülkemizdeki adaletsizlikler, merkeziyetçi ve otoriter yönetim anlayışları karşısında demokrasi, eşitlik, özgürlük ve adalet taleplerimizi bir kez daha yükselteceğiz. Bu yeni yolculuğu tek başımıza değil toplumsal muhalefetin bütün bileşenleriyle birlikte sürdürmek istiyoruz. Tek adam rejimine karşı ortak mücadelenin örgütlenmesini acil bir görev olarak görüyoruz” ifadeleri yer aldı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) 4. Kongresinde partinin adı Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak değiştirilmiş, Eş Genel Başkanlık görevine ise Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan seçilmişti. Ancak Yargıtay, parti isminin kısaltması olan “HEDEP”in daha önce kapatılan Halkların Demokrasi Partisinin kısaltması “HADEP”e benzemesi gerekçesiyle değişikliği reddetmişti. Bunun üzerine parti isminin yeni kısaltması “HEDEP” yerine “DEM Parti” olarak değiştirilmişti.

HEDEP, DEM Parti oldu

Kaynak: TELE1