Yerin altından ve üstünden aynı ses: Sesimi duyan var mı?

Yayın tarihi: 8 Şubat 2023 Çarşamba 9:35 am - Güncelleme: 8 Şubat 2023 Çarşamba 10:06 am

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7’lik ve 7.6’lık depremler 10 ili yıktı. Bilim insanlarının tüm uyarılarına rağmen alınmayan önlemler binlerce yurttaşın hayatını kaybetmesine neden oldu. Binlerce bina yıkıldı. Depremin üzerinden 3 gün geçmesine rağmen yıkılan binaların çoğuna yardım ekipleri gitmedi. Yurttaşlar ailelerini kendi çabalarıyla arıyor. Kurtarma çabalarında yerin altından da üstünden de tek ses yükseliyor: Sesimi duyan var mı?

Türkiye 6 Şubat Pazartesi sabahına büyük bir acıyla uyandı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7’lik ve 7.6’lık depremler 10 ili yıktı. Yıkılan binalara uzun süre yardım ekipleri ulaştırılamadı.
Yurttaşlar enkaz altında kalan aileleri için isyan etti. Gelen yardımları bile “Kıyafet değil kurtarma ekibi istiyorum” diyerek geri çevirdi.

Hatay’da sokak sokak enkazların arasında gezen yurttaşlar yıkılan binalara “Sesimi duyan var mı?” diye bağırdı. Arama kurtarma ekiplerinin gitmediği enkazlardan da aynı ses yükseldi. “Sesimi Duyan var mı?”

AĞLAYARAK YARDIM İSTEDİLER

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel ve eski Milli Futbolcu Gökhan Zan sosyal medyada paylaştıkları videolarda ağlayarak yardım istediler. Demirel ve Zan’ın anlattıkları Hatay’daki felaketi gözler önüne serdi. Demirel videosunda, ” İnsanlara ulaşamıyoruz. Kendi imkanlarımızla fazla bir şey yapamıyoruz. Herkes perişan. Herkes can çekişiyor. Allah rızası için yardım edin” diye sitem etti. Zan ise, “Hatay kaderine terk edilmiş. Allah’ını seven buraya gelsin artık” diye isyan etti.

Gökhan Zan Hatay’da enkazlara seslenerek isyan etti: Allah’ını seven buraya gelsin artık

Volkan Demirel’den yardım çığlığı: İnsanlar enkaz altında herkes can çekişiyor

ARAMA ÇALIŞMALARI GAZETECİLERİN IŞIKLARIYLA YAPILDI

Depremde yıkılan binaların altındaki yurttaşları çıkartma çalışmaları yine yurttaşların büyük fedakarlığıyla sürdü. Teknik ekipman yetersizliği nedeniyle zifiri karanlıkta yapılan çalışmalara gazeteciler kameralarının ışıklarını açarak destek verdi.

Kamera ışıkları ile arama kurtarma çalışması yapılıyor

TARİHE GEÇECEK UTANÇ

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati depremde yaralananların kaçarken yaralandığını ileri sürerek, “Burada sıkıntı sosyal medyadan yayılan yanlış haberler. Şu anda Urfa’da her şey kontrol altında. Binalarda şehitlerimiz var, yaralılar da var. Onların da birçoğu deprem binalarından değil, depremden kaçarken yaralananlar vesaire vesaire” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7’lik depremin ardından yaptığı açıklamada “İskenderun Hastanesi eski bir binaydı, yeni binalarımızda hamdolsun hiçbir şey yok” ifadelerini kullandı.

Fuat Oktay’ın deprem açıklamasına tepki yağdı! AKP’nin afet yönetimi!

Bakan Nebati’den tarihe geçecek yüz kızartan açıklama