42 ülke gezen Ali Erbaş 7 yıldır Anıtkabir’e uğramadı

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2024 Pazartesi 8:42 am - Güncelleme: 20 Mayıs 2024 Pazartesi 9:15 am

Göreve başladığı günden bu yana 100’e yakın yurt dışı gezisine katılan, 42 ülkeye giden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 7 yılda bir kez bile başkanı olduğu kurumun kurucusu Atatürk’ü ziyaret etmedi.

Göreve 18 Eylül 2017’de gelen Ali Erbaş, 100’e yakın yurt dışı gezisine katıldı, 42 ülkeye gitti.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, hutbelerde de Atatürk’ü anmayan Erbaş, 7 yılda Anıtkabir’deki hiçbir programa katılmadı.

Erbaş 7 yıldır 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle Anıtkabir’de yapılan törenlere katılmadı. Son günlerde lüks makam aracı, beş yıldızlı otellerdeki toplantılar, zengin yemek menüleri ile gündeme gelen Erbaş, pandemi döneminde yurt dışı gezilerine ara verse de o zaman bile iki Afrika ülkesine gitti.

SUUDİ ARABİSTAN’A 15’TEN FAZLA GİTTİ

Erbaş’ın yurt dışı programlarının bazılarına eşi Seher Erbaş da eşlik etti. Programlara genel müdür ve daire başkanları, özel kalem, fotoğraf ve basın ekibi, koruma polisleri de katıldı. Erbaş’ın Suudi Arabistan’a 15’ten fazla kez gittiği belirtilirken, 2024’ün ilk 4 ayında da üç kez bu ülkeye gitti. Erbaş’ın Diyanet İşleri Başkanı olarak gittiği ülkelerden bazıları şöyle:
Almanya, ABD, Arnavutluk, Avustralya, Azerbaycan, Bangladeş, Belçika, Belarus, BAE, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cibuti, Danimarka, Fransa, Gana, Hırvatistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Karadağ, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Kıbrıs, Makedonya, Norveç, Özbekistan, Pakistan, Rusya, Sırbistan, Suudi Arabistan, Ürdün, Vatikan, Yeni Zelanda, Yunanistan.

Diyanet’in yemek listesi ortaya çıktı! Her gün et var, 67,5 TL

Kaynak: TELE1