HDP’den adaylık çıkışına düzeltme

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2022 Çarşamba 4:53 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2022 Çarşamba 4:53 pm

EHP, EMEP, HDP, SMF, TİP ve TÖP’ün bir araya gelerek kurduğu Emek ve Özgürlük İttifakı‘yla ilgili HDP’li Meral Danış Beştaş dikkat çeken bir çıkış yaptı. “Doğal olarak ittifakın bir adayı olacak.” dedi. İttifak içerisinde yer alan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, daha önce Millet İttifakı adayını destekleyeceklerini açıklamıştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) çağrısıyla bir araya gelen Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Emek Partisi (EMEP), “Emek ve Özgürlük” adıyla yeni bir ittifak kurdu.

İstanbul’da geçtiğimiz günlerde parti temsilcilerinin bir araya geldiği toplantının ardından ‘Emek ve Özgürlük İttifakı’nın önümüzdeki genel seçimlerde cumhurbaşkanı aday çıkarıp çıkarmayacağı merak konusu oldu.

OY ORANINI AÇIKLADI

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Artı TV’de yeni ittifaka ilişkin açıklamalarda bulundu. Beştaş, “HDP olarak yüzde 15 bandındayız. İttifak olarak yüzde 20’yi hedefliyoruz” dedi.

İTTİFAKIN ADAYI OLACAK

İttifakın cumhurbaşkanı adayı çıkarıp çıkarmayacağı konusuna açıklık getiren Beştaş, “İttifak içinde Cumhurbaşkanlığı adayını değerlendirmedik. Seçimleri kapsayan bir ittifak olduğu için önümüzdeki günlerde gündeme gelecek. Doğal olarak ittifakın bir adayı olacak” diye konuştu.

Açıklamalarının ardından TELE 1’in ulaştığı Beştaş, sözlerine açıklık getirdi. Beştaş, “Ben Artı TV’deki programda genel bir değerlendirme yaptım. Adaylık konusu geniş bir konu. Bunu tartışacağız dedim. Bir aday çıkaracağız demedim.” dedi.

TİP: MİLLET İTTİFAKI’NI DESTEKLERİZ

İttifak içerisinde yer alan TİP Genel Başkanı Erkan Baş daha önce yaptığı bir açıklamada, Millet İttifakı’nın adayını destekleyecekelrini açıklamıştı. Baş, “Ekmeleddin İhsanoğlu gibi örnekler getirmeyin karşımıza. İkinci turda oy verebileceğimiz bir adaya ilk turda oy vererek bu işi nihayete erdirebiliriz.” dedi.

 

Erkan Baş: Koltuğu kaldırmak istiyorum diyen her adaya pazarlıksız oy veririz