Erkan Baş: Koltuğu kaldırmak istiyorum diyen her adaya pazarlıksız oy veririz

Yayın tarihi: 6 Şubat 2022 Pazar 6:10 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2022 Pazartesi 12:05 pm

ESMA YAPICI-TELE 1 ÖZEL

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Cumhurbaşkanlığı seçiminde partisinin izleyeceği yolu anlattı. Baş, “Koltuğu kaldırmak istiyorum diyen her adaya pazarlıksız oy veririz” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ile milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık, gazetecilerle kahvaltıda buluştu.

Toplantıda konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş “Ekrem İmamoğlu’na oy verdik. Ne Ekrem beyi telefonla aradık, ne CHP’den herhangi birisiyle görüştük. Temasa bile geçmedk AKP’nin yenilmesi gerekiyordu, hiçbir görüşme yapmadan Ekrem İmamoğlu’na oy verdik. Şimdi de halkın AKP’ye karşı öfkesini, kendi kişisel ikbali için değil de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ortadan kaldırmak için kullanmak isteyen, buna aday çıkarsa ben bu koltuğa oturmak değil, bu koltuğu yakmak istiyorum, bu koltuğu kaldırmak istiyorum diyen bir aday çıkarsa TİP hiçbir pazarlığa girmez, görüşme ihtiyacı duymadan o adaya oy verir, işi bitiririz” ifadelerini kullandı.

“GÜL SUÇ DÜZENEĞİNİN PARÇASIYDI”

Baş’ın ardından TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık gazetecilerin soruların yanıtladı. Şık, yeni atanan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile ilgili sert ifadeler kullandı. Bozdağ‘ın FETÖ arşivini açan Şık, bazı duyumlar aldığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

Hukuka çok bağlı olduğu için söylemiyorum ama Abdulhamit Gül neden istifa etti? Çünkü kendisi de bence bir suç düzeneğinin parçasıydı ama içerde kalıp direnmeye çalışıyordu. Bizim duyduğumuz dedikodular vardı. Ama yeni adalet bakanının Bekir Bozdağ olması bu tartışmaları yapmamamız gerektiğini gösteriyor. Bu Bozdağ’ın lehinedir. Bank Asya’nın müdürünü… Cemaatin herhangi bir yayınını aldığı için içerde olanları düşünün… Tam da bu tür tartışmalarda yargının pozisyonunu belirlemek için adalet bakanı yapılmıştır Bozdağ.”

Bekir Bozdağ’dan tepki çeken sözler

Bekir Bozdağ ilk ‘talimatı’ verdi