Yayın yasağı getirilen ‘utanç davası’nın ikinci duruşması görülecek

Yayın tarihi: 27 Şubat 2023 Pazartesi 9:24 am - Güncelleme: 27 Şubat 2023 Pazartesi 9:31 am

Hiranur Vakfı’nda H.K.G’nin 6 yaşından beri sistematik cinsel istismara uğraması hakkındaki davanın ikinci duruşması bugün görülecek. 

İsmailağa tarikatına bağlıu Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel, kızı H.K.G’yi 6 yaşında ‘dini nikah’ kisvesi altında Kadir İstekli ile ‘evlendirdi’. H.K.G, seneler boyu sistematik tecavüze maruz kaldı. Kamuoyunun baskı ile Gümüşel ile İstekli tutuklu yargılanıyor. Gizlilik kararı ve yayın yasağı getirilen davanın ikinci duruşması bugün görülecek.

Kardeşinin uğradığı istismarı inkar eden tarikatçı ağabeyin istismarı savunduğu görüntüler ortaya çıktı

Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel’e ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 22 yıl 6 aya kadar, “imam nikahlı evlendirildiği” Kadir İstekli hakkında ise ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘cinsel saldırı’ suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Faruk Çelik Hiranur Vakfı etkinliğine katılıp “Hocaefendi” diye seslenmiş

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşması bugün saat 09.30’da yapılacak. Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli’nin tutuklu, Fatıma Gümüşel’in tutuksuz yargılandığı dava kapalı görülecek.

Tarikatçılar Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli’ye adliye önünde sahip çıktı!