Faruk Çelik Hiranur Vakfı etkinliğine katılıp “Hocaefendi” diye seslenmiş

Yayın tarihi: 11 Aralık 2022 Pazar 4:19 pm - Güncelleme: 11 Aralık 2022 Pazar 4:41 pm

Altı yaşındaki bir çocuğa cinsel istismar ile gündeme gelen İsmailağa Tarikatı’na bağlı Hiranur Vakfı’nın icazet töreninde eski Devlet Bakanı AKP’li Faruk Çelik’in konuşma yaptığı ortaya çıktı.

İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in altı yaşındaki kızını ‘dini nikahla evlendirip’ seneler boyu cinsel istismara uğratması Türkiye’nin gündemine oturdu.

Hocalığa soyunan gerici istismarı savunup eleştirenlere küfür etti

Ortaya çıkan istismar skandalı ile iktidarın, Türkiye’yi  sürüklediği tarikat karanlığın gözler önüne serilmeye devam ediyor. Dönemin Devlet Bakanı AKP’li Faruk Çelik’in Hiranur Vakfı’nın ‘icazet’ törenine katılarak konuşma yaptığı görüntüler ortaya çıktı.

Altı yaşında tecavüze uğradı! Tarikat karanlığına tepki yağdı

Çelik, videoda konuşmasının ardından yakın zamanda hayatını kaybeden İsmailağa tarikatı lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yanına gidip eğilerek konuştuğu görüldü. Çelik, konuşmasında şunları sarf etti:

“Merasime teşrif eden değerli ilim adamları. Salonu dolduran değerli hocaefendiler, talebeler ve konuklar hepinizi Allah’ın selamı ile selamlıyorum. İlim yolunda olan ve icazet almaya hak kazanan çok değerli kardeşlerimi tebrik ediyorum.

Hiranur Vakfı’da 6 yaşındaki çocuğa tecavüz skandalında yeni ayrıntılar ortaya çıktı

“HİRANUR VAKFI’NDAKİ HOCALARA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Bu kardeşlerimizin yetişmelerine vesile olan emeği geçen başta Hiranur Vakfı yönetimi ve yöneticileri olmak üzere değerli hocalara şükranlarımı sunuyorum. Ülkemize ve dünya insanlarına hayırlı hizmetlerine vesile olmalarını temenni ediyorum.

Bakan Yanık’a Meclis’te protesto! “Çocuk susmadı siz sustunuz”

İlim sahibi insanlar hakka hayra sevk eden fazilet timsalı insanlardır.

İnsanlığın kurtuluş reçetesi olarka pozitivim sundular. Her şey dünyadan ibarettir dediler ve insanlığı insanlık yolundan çıkardılar. Bugün insanlık yeniden tefekkür ediyor. Aslına dönme yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu icazet merasiminin asıl amacı işin özüne dönmektir. Emeği geçenleri bir kez daha kutluyor şükranlarımı sunuyorum.

“GENÇLİĞİ KARANLIK ODAKLARIN ESİR ALMAMASI İÇİN MÜCADE ETMELİYİZ”

Kılıçdaroğlu’ndan çocuk istismarı tepkisi! “Hayatımda çok az böylesi bir öfkeyle doldum”

Gençliği insanlığı karanlık odakların esir almaması için büyük bir mücadele birlikte sergilenmemiz gerekiyor. Bu karanlık noktalardan gençliği çıkarmanın yolu da ilim yolduur. İcazet alan kardeşlerimiz inanıyorum ki gönüller inşa edecekler. Yeniden bu milletin uyanışına temmeni ediyorum. Hizmet yolunda Allah’tan onlara başarılar diliyorum.”