Tarikatçılar Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli’ye adliye önünde sahip çıktı!

Yayın tarihi: 15 Aralık 2022 Perşembe 2:11 pm - Güncelleme: 15 Aralık 2022 Perşembe 2:18 pm

Mahmut Efendi Cemaati üyesi Recep Konuk, İsmailağa tarikatında çocuğun sistematik cinsel istismarı skandalına ilişkin dava kapsamında, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli’nin adliyeye sevk edilmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Kardeşinin uğradığı istismarı inkar eden tarikatçı ağabeyin istismarı savunduğu görüntüler ortaya çıktı

Mahmut Efendi Cemaati, İsmailağa tarikatında çocuğa cinsel istismar skandalına ilişkin dava kapsamında, tarikata bağlı Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel ve kızını 6 yaşındayken evlendirdiği Kadir İstekli’nin gözaltına alınarak Anadolu Adliyesi’ne sevk edilmesinin ardından açıklamada bulundu.

Adliye önünde basın açıklaması yapan Mahmut Efendi Cemaati Üyesi Recep Konuk, çocuk istismarının ‘iddia’ olduğunu öne sürerek “Birtakım iftiralarla, birtakım baskılarla olayı bu şekilde yansıtarak ‘tarikatlar kötüdür, cemaatler kötüdür’ algısını asla kabul etmediğimizi beyan etmek istiyoruz. Bu filmi daha önce izlettiler bize” dedi.

Hiranur Vakfı’ndaki skandal yeniden gündeme getirdi! Türkiye’de tarikat ablukası

“ANLAM VEREMİYORUZ”

İHA ve DHA’nın aktardığı habere göre Konuk, “Mahmut Efendi Cemaati olarak buradayız. Yaklaşık iki yıl önce yargıya intikal etmiş bir olayın azgın azınlığın baskılarıyla, pompalamasıyla birlikte şu anda hocalarımızın derdest edilip tutuklamaya döndürülmesini esefle kınadığımızı buradan arz ediyorum. Henüz yargı sürecinde olan bir konuyu atılan iftiralarla birlikte hocalarımıza karşı, özellikle Yusuf hocamızın bu şekilde gözaltına alınıp tutuklamaya sevk edilmesini anlam veremediğimizi buradan kamuoyuna açıklamak istiyoruz” diye konuştu.

6 yaşındaki çocuğa istismar davası! Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli tutuklandı

“ALGI OPERASYONU”

Çocuk istismarının “algı operasyonu” olduğunu iddia eden Konuk, “Buradan da tüm Türkiye’deki vicdanlara sesleniyoruz. Birtakım iftiralarla, birtakım baskılarla olayı bu şekilde ‘tarikatlar kötüdür, cemaatler kötüdür’ algısını asla kabul etmediğimizi beyan etmek istiyoruz. Kardeşimin de söylediği gibi bu filmi daha önce izlettiler bize. Bir tane kötü yolda olan bir hanıma bir giysi giydirildi ve onu gerçekmiş gibi Türkiye’ye sunuldu ve bir algı operasyonu oldu. Bunun algı operasyonu olduğunu bizler görüyoruz. Buradan bütün Türkiye halkına sesleniyoruz. Vicdanlara sesleniyoruz. İnşallah bu zamanla da ortaya çıkacaktır” dedi.