Yandaş spikerin beyin yakan buluşu! 1 liralık dev indirimi hesap makinesiyle ortaya çıkardı

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2022 Perşembe 9:39 am - Güncelleme: 18 Ağustos 2022 Perşembe 12:05 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzde 30 indirim sözü verdiği Tarım Kredi Kooperatifi marketlerine giden vatandaşlar sözü geçen indirimi göremedi. Yandaş medya ise ayçiçek yağındaki bir liralık indirimi “büyük indirim” olarak sundu. Ülke TV‘de spikerin bir liralık indirimi hesaplamak için hesap makinesi kullanması ise sosyal medyada alay konusu oldu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın marketlerdeki yüksek fiyatlara karşı Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde başta et, süt, un ve ayçiçek yağı olmak üzere 30-40 üründe yüzde 30 indirim yapılacağını açıklamıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise indirim için “Bizler, vatandaşımızın maruz kaldığı gıda enflasyonuyla etkin şekilde mücadele etme konusunda kesin kararlıyız” diyerek indirimin bugün yapılacağını duyurmuştu.

Yandaş spikere tepkiler çığ gibi! Benim öğrencim olmadığına sevindim

Açıklamaların ardından vatandaşlar Tarım Kredi Kooperatifi marketlerine koştu ancak beklediğini bulamadı. Birçok üründe değişim olmadığını gören vatandaşlar duruma isyan etti.

YANDAŞ MEDYA MİLLETİN DİLİNE DÜŞTÜ

Bu gelişmelerin üzerine ayçiçek yağındaki 1 TL’lik indirimi “büyük indirim” olarak niteleyen yandaş Ülke TV ise sosyal medyada alay konusu oldu. Ülke TV spikeri, marketlerde 34 TL 50 kuruşa satılan ayçiçek yağının, Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde 33 TL 50 kuruşa satıldığını söyledi. Spiker, aradaki 1 liralık indirimi hesaplamak için ise hesap makinesi kullandı.

Tarım Kredi Kooperatifi’nde indirim fiyaskosu