Erdoğan havalimanında karşıladığı Kuveyt Emiri’nin elini bırakmadı

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2024 Salı 6:38 pm - Güncelleme: 7 Mayıs 2024 Salı 6:38 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ havalimanında karşıladı. Erdoğan’ın Kuveyt Emiri’nin elini havalimanında da Saray’daki tören esnasında da bırakmaması dikkat çekti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Ankara’ya gelen Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ı Esenboğa Havalimanı’nda karşıladı. Havalimanındaki karşılama töreninde Erdoğan’a Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ankara Valisi Vasip Şahin de eşlik etti.

BİR TÖREN DE SARAY’DA

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Al Ahmed Al JaberAl Sabah’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde de bir tören düzenlendi. Es-Sabah’ın makam aracını, külliye önündeki caddede karşılayan süvariler, araca protokol kapısına kadar eşlik etti. Erdoğan, es-Sabah’ı külliyenin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve es-Sabah’ın tören alanındaki yerlerini almasının ardından iki ülkenin milli marşları çalındı.

Kuveyt Emiri es-Sabah, Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı “Merhaba asker” diyerek selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

Ziyaret, 7 yılın ardından Kuveyt’ten Türkiye’ye emir düzeyindeki ilk ziyaret niteliğini taşıyor.

CHP’den Özel-Erdoğan görüşmesi yorumu: Aynı yöntemleri uygulayarak farklı bir sonuca ulaşılamaz

Kaynak: TELE1