“Vatandaşlar karantinaya alınmamak için test yaptırmıyor”

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2022 Cuma 10:29 am - Güncelleme: 5 Ağustos 2022 Cuma 10:29 am

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk, hastaların koronavirüsü grip gibi geçirdikleri için test yaptırmadıklarını belirtti. Test yaptırmayanların bulaşı arttırdığını söyleyen Cantürk vatandaşların karantinaya girmek istemedikleri için test yaptırmadığını söyledi.

Prof. Dr. Zafer Cantürk, yaz dönemindeki hareketliliğin koronavirüsün yayılmasına neden olduğuna dikkat çekerek, “Vaka sayıları arttı. İnsanlar grip gibi geçiriyorlar hastalığı ve bazı insanlar maske takmıyor, ihmal ediyor. Grip gibi geçirdiği için vatandaşlar test yaptırmıyor. O arada da bir diğerine bulaştırıyor ve sayı artıyor. Bir kesim ‘Testim pozitif çıkarsa karantinaya girmem gerekecek’ diyerek, komik yaklaşımlara girerek test yaptırmıyor” şeklinde konuştu.

Aşıların hatırlatma dozlarının yapılması gerektiğini belirten Cantürk, “Bakanlık 35 bin vaka olduğunu söylüyor. Buradan baktığımız zaman bu sayının 35 bin değil de onun 3-4 katı olduğunu söylemek mümkün. İnsanlar testi yaptırmıyor. ‘Gribim’ diyor ya da ‘Yoruldum, klima çarptı’ diyor. Aşılandık, vücudumuzda birtakım antikorlar bizi koruyor’ ama bunların korumayacağını uzmanlar açıklıyor. Bazı aralıklarla bu aşıları yapmaya devam edeceğiz. Virüsler değişlik gösteriyor. Bu değişik varyantlarda bizim daha önceki aşımızla koruyuculuk yüksek olmuyor. Aşısı gelenlerin hatırlatma aşılarını yaptırması gerekiyor” dedi.

Koronavirüste büyük risk! “Aşı karşıtlığı ölümlere neden oldu”