Uysal’dan Erdoğan’a: İnadınız depremzedeleri ölüme mahkum etti

Yayın tarihi: 9 Şubat 2023 Perşembe 11:10 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2023 Perşembe 11:10 pm

Demokrat Parti (DP) Lideri Gültekin Uysal, deprem bölgesinde organizasyonun AFAD tarafından düzenlendiğini söyleyen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Yardımı AFAD üzerinden yapmak inadınız depremzedeleri ölüme mahkum etti” sözleriyle tepki gösterdi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabı üzerinden AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AFAD açıklamasıyla birlikte “Ekonomide inadınız milleti sefalete, yardımı AFAD üzerinden yapmak inadınız depremzedeleri ölüme mahkum etti! Bırakın inadı;  hükümet olarak sizin yapamadığınızı yapmaya çalışan, seferber olmuş milletimizin, vatandaşlarımızın, STK’ların önünü kesmeyin! İnadınız batsın!” paylaşımını yaptı.

 

Uysal, dün incelemelerde bulunmak üzere Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Genel Başkan Yardımcısı Adnan Turfan, MKK Üyesi Kürşad Şahin, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Yavuz, Gençlik Kolları Genel Başkanı Arda Yılmaz ile birlikte dün Hatay’a gitti.

Uysal, yaptığı ziyaret sonrasında izlenimlerini şu şekilde aktardı:

“SİVİLLER KENDİ GÖBEĞİNİ KENDİ KESİYOR”

“Yaşanan acıyı, yıkımı tarif edecek bir söz yok. Maalesef Hatay’da zarar görmemiş tek bir bina, yapı kalmamış” diyen Uysal “Dün deprem bölgesinde, Hatay’daydık. Hatay’da caddelerde siviller, yardımlar rahatlıkla ulaşabilsin, ambulanslar yaralılara yetişebilsin diye trafiği yönlendiriyor, düzenliyor. Birçok noktada el yordamıyla yıkıntılara müdahale ediyor, cenazesinin başında bekliyor, defnediyor.” ifadelerini kullandı.

“STK’LARIN ÖNÜNÜ KESMEYİN! İNADINIZ BATSIN”

Bölgeye yardım ulaştırmada yaşanan aksaklıklara da işaret eden Uysal “Ekonomide inadınız milleti sefalete, yardımı AFAD üzerinden yapmak inadınız depremzedeleri ölüme mahkum etti! Bırakın inadı;  hükümet olarak sizin yapamadığınızı yapmaya çalışan, seferber olmuş milletimizin, vatandaşlarımızın, STK’ların önünü kesmeyin! İnadınız batsın!” ifadeleriyle iktidara yüklendi.

“EĞİTİMİ DONANIMI OLMAYAN BÖLGEYE GİTMESİN”

Yardım için bölgeye giden vatandaşlara da seslenen Uysal şunları kaydetti: “Eğitimi, donanımı, geçmişte tecrübesi olmayanların bölgeye gitmesi sadece yoğunluğu, keşmekeşi arttırıyor. Araç yoğunluğu arttıkça ambulans ve yardım araçları sirenlerle ilerlemek zorunda kalıyor. Ki enkaz altında olanlar için gürültü de maalesef ölüm demek. Yaşanan felaket için söyleyeceklerimizi mahfuz tutuyorum. Yüce bir gönüllülükle yardım toplayan vatandaşlarımızın bilmesi gereken şey; dağıtımını, ulaşımını organize edemediğiniz yardımlar zaten ciddi düzensizliğin olduğu bölgede, diğer illerimizde de karmaşaya sebep olabilir”

Cumhurbaşkanı’nın OHAL kararını görüşmek için Ankara’ya döndüklerini ifade eden Uysal, “Partililerimizin topladığı yardımları iletmek, koordinasyonunu sağlamak üzere, bir yarayı sarabilmek umudu ile yeniden bölgede, diğer illerimizde olacağız.” dedi.