Ürdün Kraliçesi isyan etti: Dünya Filistinliler söz konusu olunca uykuda mı?

Yayın tarihi: 7 Kasım 2023 Salı 9:10 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2023 Salı 9:10 pm

Ürdün Kraliçesi Rania El Abdullah, “Dünya, Filistinliler söz konusu olduğunda sonsuza dek uykuda mı?” dedi.

Ürdün Kraliçesi Rania El Abdullah, İslami Direniş Hareketi’nin(Hamas) silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de “Aksa Tufanı” adını vererek Supernova Festivali’ne yaptığı baskının ardından Gazze’yi abluka altına alan İsrail’in saldırılarına tepki gösterdi.

Hamas’ın baskınını da eleştiren Rania El Abdullah, İsrail’in saldırılarını ise bir “kıyım” olduğunu söyledi ve “Ateşkesin Hamas’ın yararına olacağını iddia etmek, sivil ölümlerini meşrulaştırmaktır” ifadelerini kullandı.

ATEŞKES ÇAĞRISI

El Abdullah sözlerinin devamında ateşkes çağrısı yaptı. Rania El Abdullah, “ Ateşkes için toplu bir çağrı yapılmalı. Ateşkese karşı olan bazı kişilerin, ateşkesin Hamas’a yarayacağını iddia ettiğini biliyorum. Bu, binlerce sivilin ölümünü onaylayan ve haklı çıkaran bir yorumdur. Eğer Hamas’ın tamamını ortadan kaldırmayı başarırsanız, bu çatışmanın temel nedeni yasadışı bir işgaldir. %70’i kadın ve çocuklardan oluşan 10.000’den fazla kişinin öldürülmesiyle ilgilenin. İsraillilerin vatandaşlarını korumaya çalıştıklarını iddia etmeleri dürüstçe değil, kişinin zekasına hakarettir. Rutin insan hakları ihlalleri, yasadışı yerleşimler, BM kararlarının ve uluslararası hukukun hiçe sayılmasıdır” şeklinde konuştu.

GAZZE’DEKİ ÇOCUKLAR

Gazze’de ölen çocuklara dikkat çeken El Abdullah, “Gazze’de son dört hafta içinde UNICEF’in çocuklar için mezarlık olarak adlandırdığı Ukrayna savaşının 20 ayından sekiz kat daha fazla çocuk öldürüldü. Dünya, Filistinliler söz konusu olduğunda sonsuza dek uykuda mı?” dedi.

Ambarlı Limanı’nda sosyalistlerden Filistin protestosu: İsraille tüm ilişkiler kesilsin!