Ambarlı Limanı’nda sosyalistlerden Filistin protestosu: İsraille tüm ilişkiler kesilsin!

Yayın tarihi: 6 Kasım 2023 Pazartesi 10:37 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2023 Salı 11:22 am

Sosyalist parti ve demokratik kitle örgütlerinin oluşturduğu Filistin’de İşgale Son Grubu, Gazze’yi abluka altına alarak saldıran İsrail ile tüm ilişkilerin kesilmesi talebiyle eylem düzenledi.

İslami Direniş Hareketi’nin(Hamas) silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları’nın “Aksa Tufanı” adını vererek Supernova Festivali’ne düzenlediği baskına yanıt olarak Gazze’yi abluka altına alarak saldıran İsrail’e yönelik tepkiler devam ediyor.

Türkiye İşçi Partisi, Emek Partisi, Devrimci Hareket, Halkevleri, Sosyalist Dayanışma Platformu, Proleter Devrimci Duruş, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Kaldıraç, İşçi Demokrasisi Partisi ve Sosyalist Emekçiler Partisi’nin kurduğu Filistin’de İşgale Son Grubu, İsrail’in saldırılarını protesto eden bir eylem düzenledi.

İsrail ile ticari alışverişin önemli duraklarından biri olan İstanbul Avcılar’daki Ambarlı Limanı’nda toplanan sosyalistler, iktidarın Filistin’i destekleyen söylemlere rağmen İsrail ile ticari ilişkilerin devam ettiğini belirterek bu ilişkilerin sona ermesini talep etti.

Çinli uzmandan İsrail-Hamas savaşı yorumu! “Tüm ülkeler ABD ve İsrail’e baskıyı artırmalı”