Ümit Özdağ Hatay’a ‘sonunda’ girebildi: Ottowa Sözleşmesi’nden çekileceğiz

Yayın tarihi: 27 Haziran 2022 Pazartesi 9:14 pm - Güncelleme: 28 Haziran 2022 Salı 1:02 am

Hatay Valiliği, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’a yönelik ‘kente giriş yasağını kararını’ kaldırdı. Karar sonrası Hatay’a giden Özdağ, burada sığınmacı ve kaçak göçmen geçişlerine karşı ‘Anadolu Kalesi’ adlı bir projeden bahsetti.

Türkiye-Suriye sınırındaki Hatay Reyhanlı’ya mayın yerleştireceğini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, gün içinde Hatay’a alınmamıştı. TELE1’e konuşan Özdağ, konuyla ilgili “Geri adım atmayacağız. Eğer bu yasağı kaldırmazlarsa Hatay’a dağlardan gireriz” demişti.

Özdağ, akşam saatlerinde sosyal medya hesabı üzerinden Hatay Valiliği’nin “kendisine yönelik kente giriş yasağını kaldırma kararı aldığını” duyurdu. Özdağ, konuya ilişkin sosyal medya hesabından ise “Büyük Türk Milleti, Bugün #Hatay Valisi, Anayasa’ya aykırı ve hukuksuz bir şekilde aldığı, Zafer Partisi’nin Hatay’a girişinin engellenmesi kararından, sizlerin ve demokrasiye inanarak bize destek veren herkesin iradesi karşısında geri adım attı. İşte bu #TürkiyeninZaferi” diye yazdı.

Ümit Özdağ’ın Hatay’a girişi engellendi

‘HATAY’DA SURİYELİLERİ ANCAK TURİST OLARAK GÖRECEĞİZ’

Özdağ, yasağın kararın kaldırılması sonrası Erzin ilçesinden partililerin bulunduğu otobüslerle Zafer Partisi Hatay İl Başkanlığı binası önüne geldi ve burada basın açıklaması yaptı. Burada Türkiye’nin sınır güvenliğinin olmadığını öne süren Özdağ, ‘Anadolu Kalesi’ projesiyle sığınmacı ve kaçakların vatanlarına dönmesini ve yenilerinin gelmemesini sağlayacaklarını belirtti.

Özdağ, şunları kaydetti: “Ottowa Sözleşmesi’nden çekileceğiz. Bakın Ottowa Sözleşmesi’ni kabul eden birçok ülke var ama bu ülkelerin hiçbirisi Türkiye gibi bir geçiş ülkesi değil. Üç kıtanın birleştiği yer olan Anadolu sadece şimdi değil binlerce seneden beri bir geçiş coğrafyasıdır. Bu coğrafyayı savunamazsanız yıkılırsınız.”

Özdağ, Suriyelileri 2023 Haziran seçimlerinden sonra ülkelerine geri göndereceklerini dile getirerek, “Hatay’da Suriyelileri ancak turist olarak göreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

MUHARREM İNCE’DEN DESTEK

Bu arada Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, önce Özdağ’a destek için Hatay’a doğru yola çıktığını açıkladı. Hatay Valiliği’nin yasağı kaldırmasının duyurmasının ardından İnce yeni bir açıklama yaparak Niğde yolundan geri döndüğünü duyurdu.

İnce, paylaşımında “Sayın Ümit Özdağ aradı, Valiliğin Hatay’a giriş yasağını kaldırdığını söyledi. Teşekkür etti. Kendisinin de döneceğini söyledi. Ben de Niğde yolundan geri dönüyorum. Hatay vatan toprağıdır. Bizi vatanımızda kendi topraklarımıza almayacak bir güç henüz dünyaya gözlerini açmadı” ifadelerini kullandı.

‘MASA DEMOKRATLARINI VE GERÇEK DEMOKRATLARI GÖRDÜK’

Özdağ ise İnce’nin destek mesajına “Teşekkür ederim değerli Genel Başkan. Bugün masa demokratlarını ve gerçek demokratları gördük” diye karşılık verdi.

NE OLMUŞTU?

Özdağ, dün Adana’da yaptığı açıklamada Türkiye sınırındaki mayınların sökülmesiyle sonuçlanan Ottawa Antlaşması’ndan çekileceklerini belirterek “Yarın Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gidiyorum. Reyhanlı’da, Türkiye-Suriye sınırına, iktidara geldiğimizde tamamlamak üzere ilk mayını yerleştireceğiz. Buradan tüm dünyaya duyuruyorum” demişti. Bugün sabah saatlerinde Hatay’a doğru yola çıkan Ümit Özdağ ve beraberindekiler kente alınmamıştı.

Özdağ: Yasağı kaldırmazlarsa Hatay’a dağlardan gireriz