Ümit Özdağ’ın Hatay’a girişi engellendi

Yayın tarihi: 27 Haziran 2022 Pazartesi 10:46 am - Güncelleme: 27 Haziran 2022 Pazartesi 2:52 pm

Türkiye-Suriye sınırındaki Hatay Reyhanlı’ya mayın yerleştireceğini açıklayan Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, Hatay’a alınmadı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Hatay’a gideceğini belirterek, “Reyhanlı’da, Türkiye-Suriye sınırına, iktidara geldiğimizde tamamlamak üzere ilk mayını yerleştireceğiz” açıklamasını yaptı.

Zafer Partisi Lideri Özdağ, beraberindeki heyet ile Hatay’a doğru otobüsle yola çıktı. Özdağ, sosyal medya hesabından Erzin’de jandarma ve polisin yolu kestiğini belirterek, “Hatay valiliği 4 gün bütün etkinlikleri iptal etmiş. Zafer Partisi’nin Hatay’a girmesini yasaklamış. 700 bin Suriyelinin yaşadığı Hatay’a Zafer Partisi giremeyecekmiş.” dedi.

Ümit Özdağ, Hatay’a giremediğini açıkladığı paylaşımının ardından Google Haritalar üzerinden bir konum paylaşarak, vatandaşları buraya çağırdı.

“TÜRKİYE’NİN GÜVENLİĞİNİNİN EMANET EDİLDİĞİ KİŞİ MAYINI GERÇEK SANMIŞ”

Güvenlik güçleri tarafından Hatay’a girişi engellenen Ümit Özdağ,  açıklama yaptı. Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef alarak, “Şaka değil. Türkiye güvenliğinin emanet edildiği kişi, sınıra yerleştireceğimiz mayını gerçek sanmış” dedi. Özdağ şunları dile getirdi:

“İçeride 700 binden fazla Suriyeli var. Bunların içinde IŞİD’ci, El kaideci var. 700 bin Suriyelinin olduğu kente siz bir Türk parlamenteri almıyorsunuz. Bu da Hatay Valisinin ayıbı olsun.
Hatay sınırında jandarma tarafından durdurulduk. Hatay Valiliği bugün itibariyle yasak kararı almış. Biz mayın yerleştirmeye geldik. Yasak içerisinde bu yok. Yerleştireceğimiz mayın da gerçek değil. Şaka değil. Türkiye güvenliğinin emanet edildiği kişi, sınıra yerleştireceğimiz mayını gerçek sanmış. Arkadaşlar bu bir suç. Biz suç işlemeyiz. Ama siz suçun içindesiniz gırtlağınıza kadar. Hatay’a girene kadar buradayız: Herkese çağrı yapıyoruz. Kalkın gelin buraya.”

MUHARREM İNCE’DEN ÜMİT ÖZDAĞ’A DESTEK

Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce, Hatay’a girişi izin verilmeyen Ümit Özdağ’a Twitter hesabından destek oldu. İnce, Özdağ’ı etiketleyerek, “Sayın Ümit Özdağ Zafer Partisi’nin Genel Başkanıdır, milletvekilidir. Hatay’a girişini engellemek anayasal bir suçtur. Engelleri derhal kaldırın, yanındayım ” dedi. İnce’nin paylaşımını alıntılayan Özdağ da, “Teşekkür ederim Sayın Genel Başkan” ifadelerini kullandı.

HATAY VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Hatay Valiliği, Ümit Özdağ’ın şehre alınmamasına ilişkin olarak açıklama yaptı.

Valiliğin açıklaması şöyle:

Hatay sınırına mayın döşeyeceğini iki gündür ilan eden, yabancı düşmanlığı ile her kesimden insanın bir arada yaşadığı, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü kadim şehir Hatay’ımızın sosyal dinamiklerine mayın döşeyeceğini söyleyerek, kışkırtıcı bir üslupla ilimize gelen tüm grup ve kişilerin telafisi mümkün olmayan olaylara sebebiyet verilmemesi adına kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde kamu düzeninin ve asayişin sağlanabilmesi, huzurun temin edilebilmesi amacıyla Valiliğimizce gerekli önlemler alınmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

CHP’DEN İLK TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ümit Özdağ’ın Hatay’a girişine izin verilmemesine Twitter hesabından tepki gösterdi. Özgür Özel, “Bu rezalet kabul edilemez!” diyen Özel’in paylaşımı şöyle:

“Bir milletvekilinin bir siyasi parti liderinin gerekçe ne olursa olsun bir kente sokulmaması nedir?

Bu rezalet kabul edilemez!

İlgili makamları;

Türkiye’yi dünyaya rezil eden,
Anayasaya açık aykırı bu kanunsuz emri acilen geri çekmeye davet ediyoruz.”