Ümit Dikbayır: Eski danışmanımı çağırıp bir kayıt yaptırdılar

Yayın tarihi: 15 Aralık 2023 Cuma 11:01 pm - Güncelleme: 15 Aralık 2023 Cuma 11:27 pm

İYİ Parti‘den ihraç edilen Ümit Dikbayır, danışmanının İYİ Partili iki isim tarafından çağırıldığını ve kendisi aleyhinde bir kayıt yaptırıldığını ileri sürdü. Dikbayır, Murat İde’nin tazminat hakkının da verilmediğini söyledi.

İYİ Parti’de kazan kaynıyor. Partide istifalar ilginç bir hal almaya başladı. Ümit Dikbayır ile başlayan süreç Ahmet Zeki Üçok’a kadar uzandı. Ümit Dikbayır hesap incelettiği gerekçesiyle uzaklaştırıldı. Ardından Genel Başkan Meral Akşener’in danışmanı bir telefonla istifa ettirildi ve son olarak ise Ahmet Zeki Üçok aranarak partideki görevinden alındı.

Ümit Dikbayır, gazeteci Fatih Altaylı’nın programına katılarak yaşadıklarını anlattı. İlginç olayları peş peşe sıralayan Dikbayır, kendisine kurulan kumpası anlattı:

“Benim danışmanım bizim gençlik kollarındaydı. Eski il başkanı ile yeni il başkanı ile arası iyiydi. Tartışmalar başlayınca birisi gelip ‘Selçuk başkan ve Ahmet başkan Ümit Dikbayır ile ilgili sana bir şey yaptıracaklar aman diyeyim yapma’ diyor. Çocuk da korkuyor. Selçuk bey bunu evine çağırıyor. Yarım yamalak bir kayıt yapıyor. Bu çocuk sonra gelip bana anlattı. Başına gelenleri anlattı. Bir kayıt yaptırmışlar. Kayıtta organizasyonu yapan kişi Esma Bekar. Çünkü onun adına sözler verdiyorlar. ‘Seni genel merkeze Meclis’e aldırırız’ demişler.

“MURAT İDE’NİN TAZMİNATINI ÖDEMEYECEĞİZ DİYORLAR”

Genel Başkan Meral Akşener’in eski danışmanı Murat İde ile ilgili Ümit Dikbayır şu ifadeleri kullandı: “Partide bir yönetim değişikliği yapıldı. Partinin 6 yılda başına gelmeyen kalmadı. Son 6 aydır yaşananları anlayamıyoruz. Murat İde parti kurulduğundan bu yana genel başkanın basın danışmanı. İşine son verdiler. Tamam ayırabilirsin ama şekli şemali var. Genel başkanın Murat İde ile helalleşmesi gerekirdi. Bu adamın bir tazminat hakkı var ve ‘ödemeyeceğiz’ diyorlar.”

İYİ Parti’de erime sürüyor! İzmir’de belediye meclis üyesi istifa etti

Kaynak: TELE1