Ülkesine geri dönen Suriyelilerin sayısı belli oldu

Yayın tarihi: 1 Haziran 2022 Çarşamba 3:56 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2022 Çarşamba 3:56 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülkesine geri dönen Suriyelilerin sayısını açıkladı. Soylu, “Son verilere göre 503 bin 150 Suriyeli kardeşimiz ülkesine gönüllü olarak geri döndü” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında gerçekleştirilen, “Bir Aradayız İdlib’in Yanındayız” kampanyasına yönelik “İdlib 100 bin Briket Ev Tanıtım Toplantısı”nda açıklamalarda bulundu. Ülkesine geri dönen Suriyelilerin sayısını açıklayan Soylu, “Son verilere göre 503 bin 150 Suriyeli kardeşimiz ülkesine gönüllü olarak geri döndü.” dedi.

Bakan Soylu, İdlib bölgesine yapılan yardımları eleştirenlere tepki göstererek bir yandan bölgede hayatı normalleştirmek için çalıştıklarını diğer yandan da yalan ve iftiralarla uğraştıklarını savundu. Soylu, şunları kaydetti:

“Son verilere göre 503 bin 150 Suriyeli kardeşimiz ülkesine gönüllü olarak geri döndü. Bunu artırmak, oranın daha çok istikrara kavuşmasına, oradaki insanlara bir nefes alma imkanı, barınma imkanı oluşturulmasına bağlıdır. Bu noktadan hareketle 20 bin briket ev hedefiyle başladığımız ve şu anda 60 bini tamamlanan kampanyamızda vites yükseltiyoruz. Cumhurbaşkanımızın verdiği hedef doğrultusunda bugün itibarıyla 100 bin briket ev hedefine adım atıyoruz. Mantıklı, sonuç odaklı, tamamen hayırseverlerimizin bağışları, buradaki arkadaşlarımızın emek ve gayretleriyle gerçekleşen bir kampanyanın 100 bin hedefini aşması konusundaki planlamalarımızı da gerçekleştiriyoruz.”

17 yaşındaki genci döven polis: Boşu boşuna dövdük