UFO ihbarlarındaki artış endişe yaratıyor

Yayın tarihi: 14 Haziran 2021 Pazartesi 8:30 am - Güncelleme: 12 Haziran 2021 Cumartesi 11:28 am

Küresel çapta UFO ihbarlarındaki artış korkunç seviyelere ulaştı. Özellikle Çin ve ABD bu konuda başı çekiyor. Hadi gelin konuyla ilgili bütün detaylara birlikte bakalım.

Bilinmeyen nesneler olarak tanımlanabilecek UFO, genellikle komplo teorisyenlerinin hedefinde. Birçok kişi onların uzaylılar olduğunu ve dünyayı ele geçirmek istediğini düşünüyor. Pentagon ise bu cisimlerin var olduğunu ilk başlarda kabul etmiyordu. Geçtiğimiz aylarda bu tür cisimlerin olduğunu kanıtlarıyla gösterdi.

Birkaç yıldır Çin, UFO konusunda fazlasıyla ihbar alıyor. Hem sivil hem de askeri görevliler bu tür ihbarları yapmaya devam ediyor. Böylesi ihbarlar artarken ülke yeni bir önlem aldı. Buna göre yapay zeka kullanılarak ihbarlar değerlendirilecek. Ortaya çıkan son detaylara göre Çinli yetkililer ihbarlara yetişmekte zorlanıyor.

UFO

Ülkenin en önemli birimlerinden bir tanesi olarak bilinen Çin Hava Kuvvetleri erken uyarı akademisi, 2019 yılında bahsettiği raporlarda ilginç detaylara değiniyor. Tanımlanamayan hava olaylarının sürekli yaşanması ülkenin hava savunma güvenliğini zora soktuğu ifade ediliyor.

 

Konuyu çok daha detaylı bir şekilde anlayabilmek ve müdahale etmek için yapay zeka sistemleri kullanılacak. Davranış, materyal, görünüm, biçim ve radyoaktivite gibi unsurlar yapay zeka tarafından değerlendirilerek UFO denilen araçlar hakkında veri toplanacak.

Pentagon neden ufo videoları paylaştı?

ABD ise bu tür olaylara karşı beklemede kalmaya devam ediyor. Özellikle son dönemlerde çok fazla ihbarın ortaya çıkması ABD için de tedirginlik yaratıyor. Ancak ilk defa Çin bu kadar üst düzey bir çalışma yürüttü. Peki sizce UFO olarak tanımlanan cisimler gerçekte ne olabilir?