Türk Belediyeler Birliği’nde Adana’yı temsil edecek üyeler seçildi

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2024 Perşembe 8:02 pm - Güncelleme: 23 Mayıs 2024 Perşembe 8:02 pm

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclisi’nde Adana’yı temsil edecek üye seçim toplantısı, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İlçe Belediye Başkanları ve 15 ilçenin belediye meclis üyeleri katıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın divan başkanlığı yaptığı oturumda Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı ve Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay katip üyelik yaptı. Seçimde belediye başkanları ve meclis üyeleri oy kullandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (Ak Parti) oluşan Cumhur İttifakı’nın listeleri yarıştı. 15 asil ve 8 yedek üyenin gizli oyla seçildiği oylama sonucunda, CHP grubunun teklif ettiği liste 192 oy alarak seçimi kazandı. Cumhur İttifakının listesi ise 149 oy aldı.

Seçim sonucunda oluşan liste şöyle:

Doğal Üyeler;

Zeydan Karalar, Oya Tekin, Ali Demirçalı, Emrah Kozay, Bilal Uludağ, Kadir Aydar, Mustafa Atlı

Kazanan asil üyeler;

Kasım Karaköse, Ali Bedrettin Karataş, Erdinç Altıok, Ahmet Aktürk, Kemal Özdemir, Cömert Özen, Ertan Sümer, Cafer Boyraz, Halil Çağdaş Kaya, Güngör Geçer, Erkin Ali Doygun, Nazlı Pınar Ünlü, Özgür Altıok, İlker Önük, Gizem Güneşer.

Kaynak: BÜLTEN