TSİP’ten Yanardağ’ın tutukluluğuna tepki: İYİ Parti’nin ipliğini pazara çıkarmak boynumuzun borcu

Yayın tarihi: 27 Haziran 2023 Salı 6:10 pm - Güncelleme: 27 Haziran 2023 Salı 6:10 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutukluluğuna tepki gösteren TSİP Genel Başkanı Turgut Koçak, “Düne kadar demokrasicilik oynayan İyi Parti ve benzerlerinin ipliğini de pazara çıkarmak bizlerin boynunun borcu olmalıdır” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a trollerin kurgu videosu nedeniyle başlatılan soruşturmanın ardından tutuklama kararı verilmesine yönelik tepkiler artarak devam ediyor.

Türkiye Sosyalist İşçi Partisi(TSİP) Genel Başkanı Turgut Koçak da yaptığı yazılı açıklamayla Merdan Yanardağ’ın tutukluluğuna tepki göstererek, “Düne kadar demokrasicilik oynayan İyi Parti ve benzerlerinin ipliğini de pazara çıkarmak bizlerin boynunun borcu olmalıdır” ifadelerini kullandı.

“TÜM DEMOKRASİ GÜÇLERİ KARŞI ÇIKMALI

Tüm demokrasi güçlerini Yanardağ’ın tutukluluğuna karşı çıkmaya çağıran Turgut Koçak’ın açıklaması şu şekilde:

“İŞÇİLER, EMEKÇİLER, KADINLAR, GENÇLER, TÜM HALKIMIZ!

Bildiğiniz gibi TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ AKP’li trollerin kumpası, AKP ve saray iktidarının yargı üzerindeki iradesiyle tutuklanarak içeri gönderilmiştir. Bu hukuksuzluğa Türkiye Sosyalist İşçi Partisi olarak cepheden karşı çıktığımız gibi tüm demokrasi güçlerini de karşı çıkmaya çağırıyoruz.

Artık yeter! Bu antidemokratik uygulamalar kabul edilemez. Bu uygulamalara sessiz kalınıp ülkenin bir hapishaneye çevrilmesine katlanılamaz. Birlikte davranmalı, faşist uygulamalara demokratik haklarımızı kullanarak sonuna kadar karşı çıkmalıyız.

Cumhur ittifakının nasıl bir anlayış içinde olduğunu bilmiyor değiliz. Ancak düne kadar demokrasicilik oynayan İyi Parti ve benzerlerinin ipliğini de pazara çıkarmak bizlerin boynunun borcu olmalıdır. Bugüne kadar sahte vatanseverlik palavralarıyla terör estirmek isteyenlere boyun eğmediğimiz gibi bundan sonra da boyun da eğmeyiz. Merdan Yanardağ ile birlikteyiz, onunla her aşamada dayanışma içindeyiz. Bu da böyle biline…”

İYİ Parti’nin montaj kumpası sonrası Merdan Yanardağ tutuklandı! İşte linç kampanyasını yürütenler