İYİ Parti’nin montaj kumpası sonrası Merdan Yanardağ tutuklandı! İşte linç kampanyasını yürütenler

Yayın tarihi: 27 Haziran 2023 Salı 5:37 pm - Güncelleme: 27 Haziran 2023 Salı 5:54 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, İYİ Parti’nin başlattığı ve trollerin paylaşımlarıyla büyüttüğü montaj operasyonunun ardından bugün çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Yanardağ’a ve TELE1’e yönelik gerçekleştirilen operasyonda İYİ Parti’nin üst düzey isimleri yer aldı. İşte İYİ Parti’nin kumpas kampanyası…

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun açıklamalarını yorumladığı ve AKP’nin yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğunu anlattığı yayının ardından İYİ Parti tarafından montaj videolar ile kumpas yapılarak hedef gösterildi.

İYİ PARTİ KUMPAS YAPTI, YANARDAĞ TUTUKLANDI

Merdan Yanardağ’ın TELE1’de yayınlanan ‘4 Soru 4 Yanıt’ programındaki ifadeleri montajlanarak bağlamından koparıldı. ‘Öcalan’a övgü’ iftirasıyla servis edildi.

Sosyal medyada İYİ Parti’nin üst düzey yöneticilerinin girişimiyle Merdan Yanardağ ve TELE1’e büyük bir operasyon gerçekleştirilirken, Yanardağ hakkında ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında emniyetteki ifadesinin ardından hakim karşısına çıkan Yanardağ tutuklandı.

Merdan Yanardağ tutuklandı!

İYİ PARTİ’NİN ÜST DÜZEY İSİMLERİNDEN LİNÇ KAMPANYASI

Sosyal medyada başta  İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu ve Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır başta olmak üzere çok sayıda milletvekili ve parti yöneticisi Merdan Yanardağ hakkında linç kampanyası yürüttü.

İşte kumpasta rol alan ve Yanardağ’ın tutuklanmasına sebep olan İYİ Partili siyasetçiler:

İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu: TELE 1 televizyonunda yayınlanan bir programda Teröristbaşı Öcalan’a tecritin kaldırılması yönünde yapılan değerlendirmeler sebebiyle İYİ Parti Sözcüsü olarak söz konusu kanalın hiçbir yayın davetine icabet etmeyeceğimi kamuoyuna saygılarımla arz ederim.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu: Cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde malum kanalın yayın ve iftira politikası bugün daha da anlam kazandı. Türkiye’nin herhangi bir sürecinde terör örgütü elebaşını “aktör” olarak kabul etmek büyük bir aymazlık ve suç ortaklığının ifşasıdır. Terör başını övmek, terörün kendisi kadar tehlikelidir. Öcalan bir katildir. Terör örgütü pkk’nın elebaşıdır.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu: Hiç şaşırmadım… Merdan Yanardağ, dünden bugüne bu büyük millete yapılmış her türlü alçaklığın hamisidir. Değişen bir şey yok!..

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem: Yok artık insaf ayıp artık ayıp. Hiç mi sınırınız yok. Başlarım ben onun kitap okumasına da, siyasetine de. PKK’nın başı, bebek katili terörist Öcalanı korumak için konuşurken bu ülkenin Kürt vatandaşlarına hiç sordunuz mu? Terörist başı Öcalan için güzellemeler yapmak en hafifinden, Kürt vatandaşlarımız dahil 85 milyona hakaret etmektir. Bu ülkenin 40 seneyi aşkındır PKK teröründen çektiği acılarına bu kadar yabancılaşmanın izahı, amacı nedir? Uluslararası hukuka göre de, iç hukuka göre de, şehitlerimizin, ailelerinin ve milletin vicdanına göre de Türkiye, Öcalanı ömür boyu hapiste tutma hakkına sonuna kadar sahiptir. Bu ülkede her kim ki Öcalanı serbest bırakmaya kalkar ya da aklından geçirir ise bu millet onu tükrüğüyle boğar.

İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş: TELE1 kanalını ve Merdan Yanardağ’ı şiddetle kınıyorum. Bebek katili, terörist başı, Türk askerine kurşun sıkmış, Türkiye cumhuriyeti devletini bölüp parçalama hayalleri ile yaşayan, terörist başı Abdullah Öcalan’a özgürlük tanımayı hayal bile etmek mümkün değildir. Herkes haddini bilsin!

İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır: Abdullah Öcalan eli kanlı, bebek katili bir teröristir. Bu alçağa güzelleme yapan ve hapisten çıkarılmasını talep eden vatan hainidir. TELE1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı şiddetle kınıyorum. Devletimizin savcılarını göreve davet ediyorum.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ersin Beyaz: Ellerinde, beşikteki bebeklerin dahil onbinlerce şehidimizin kanı kurumayan hain ve alçak terör örgütünün başı Abdullah Öcalan’ın sözde hakkını savunan Merdan Yanardağ bu çağın döneklerindendir.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir: Yerel seçimlerde Partimizin ve cefakar teşkilatlarımızın bin bir emeğini hiçe sayarak seçimi HDP sayesinde kazandılar diyenler ile bebek katili ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan terörist elebaşını “hafife alınacak biri değil” güzellemesi yapanlar aynı zihniyetin tezahürüdür… Hangi vicdan ve adalet duygusundan bahsediyorsunuz siz? Bilinmelidir ki teröristlerin yeri cezaevidir. Hiç kimse suçu ve suçluyu övmemelidir. Bu suçu işleyenlerin de yargılanması gerekir.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır: Terörist başı Öcalana methiyeler düzen ve siyasi tutuklu olduğunu iddia eden Merdan Yanardağ onun vatan haini bir bebek katili olduğu gerçeğini gizleyemeyecektir. Merdan Yanardağ gibi HDP(pkk) çizgisindeki terör sevici müptezelin seçim sürecinde Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’e ve İYİ Parti’ye düşmanlık etmesinin bir sebebi vardı elbet… Tv ekranlarından terörü ve teröristi övmek, teröristlerin en güçlü silahlarından biridir. Öcalan bebek katilidir. Hain terör örgütü pkk’nın elebaşıdır. Türk yargısının bu zat hakkında gerekeni yapacağına inanıyor, konunun bizzat takipçisi olacağımı beyan ediyorum.

İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan: Senin ve senin gibi boş konuşan söz de muhalif görünümlüler muhalefete en büyük zararı verdi. Artık bir sussanız.. Sana Hain Apo sevecenliğinle mutluluklar..

Abdullah Öcalan katildir ve teröristtir. Aksini söyleyen vatan hainidir.

İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Kadriye Ünler: O bir siyasi mahkum değil, o bir bebek katili, eli kanlı bir terörist. Binlerce askerimizin, mehmetçiğimizin katili. Toplumun vicdanında onun yeri zaten belli. Hangi saikle hareket ettiğin ya da kime hizmet ettiğini tahmin etmek zor değil Merdan Yanardağ.