Trump’a tecavüz soruşturması! “Tipim değil”

Yayın tarihi: 20 Ekim 2022 Perşembe 10:48 am - Güncelleme: 20 Ekim 2022 Perşembe 10:50 am

Eski ABD Başkanı Donald Trump, E. Jean Carroll isimli gazeteci tarafından tecavüzle suçlandığı davada ifade verdi. İddiaları reddeden Trump, “Bu kadını tanımıyorum, kim olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. O benim tipim değil” dedi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın başı beladan kurtulmuyor. Trump bu kez de , E. Jean Carroll isimli gazetecinin, 1990’ların ortasında bir mağazanın soyunma odasında kendisine tecavüz ettiğini öne sürerek açtığı davayla uğraşıyor.

Donald Trump’ın, ‘tecavüz’ iddiasıyla açılan davada yeminli ifade verdiği ifade ülkenin gündemine oturdu.

“BU ANCAK TRUMP’IN BAŞINA GELEBİLİR”

İfade veren Trump, Carroll’ın tecavüz iddiasının ‘yalan’ olduğunu söyledi. Trump geçen hafta, yeminli ifadeye çağrıldıktan sonra ABD’nin hukuk sistemini “rezalet” olarak nitelendirerek, “Şimdi tek yapmam gereken, adımı ondan ve avukatının bana yönelik sahte saldırılarından temizlemek için yıllarca daha fazla yasal saçmalıktan geçmek. Bu ancak Trump’ın başına gelebilir!” şeklinde tepki göstermişti.

“BENİM TİPİM DEĞİL”

Yakın tarihli bir açıklamada ise Trump bu hikayeyi ‘tam bir dolandırıcılık işi’ olarak nitelendirdi. Trump, “Bu kadını tanımıyorum, kim olduğu hakkında hiçbir fikrim yok, görünüşe göre yıllar önce kocasıyla bir ünlüler yardım etkinliğindeki bir resepsiyonda elini sıkmışım” dedi. Eski ABD başkanı ayrıca Carroll için “O benim tipim değil” ifadelerini de kullandı.

İFTİRA DAVASI

Trump, Carroll’ın iddialarıyla ilgili herhangi bir kovuşturma ile karşı karşıya kalmadı. Çünkü, ABD yasalarına göre 1990’larda meydana gelen cinsel saldırılarla ilgili cezai suçlamaların süresi çoktan doldu. Benzer yasal süreler, cinsel saldırıyla ilgili hukuk davaları için de geçerli. Carroll bu yüzden Trump’a iftira davası açmayı seçti. 78 yaşındaki kadın, Trump’ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu inkar ettiğini, güvenilirliğine ve karakterine yönelik saldırıların itibarını zedelediğini savundu.

Trump’ın gizli belge davasında yeni gelişme!