Yüz binlerce öğretmenin gözü kabinedeydi: Atama sayısı yarına kaldı

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2024 Pazartesi 9:11 pm - Güncelleme: 6 Mayıs 2024 Pazartesi 9:38 pm

Yüz binlerce öğretmenin merakla beklediği atama açıklaması bugün de gelmedi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada atamalara ilişkin takvimin yarın açıklanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde saat 16.30’da başladı. Toplantı yaklaşık 3.30 saat sürdü. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in kabine sonrası atamaya ilişkin açıklama yapılacağını duyurmasının ardından yüz binlerce öğretmenin gözü kulağı AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelecek açıklamadaydı.

Erdoğan yaptığı açıklamada, atamalara ilişkin ”Milli Eğitim Bakanımız, Hazine Bakanımız ve ekonomi kurmaylarımızla son bir kez daha görüşecek bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimlerini paylaşacaktır” ifadelerini kullanarak yarına işaret etti.

HAMAS’IN ATEŞKES KARARI

Erdoğan’ın açıklamasında öne çıkanlar şöyle:

“Bizim telkinlerimizle Hamas’ın ateşkesi kabul ettiğini açıklamasından memnuniyet duyduk. Şimdi aynı adım İsrail tarafından da atılmalıdır.”

1 MAYIS’I HEDEF ALDI

Samimi çağrımıza rağmen Saraçhane’deki görüntüler 1 Mayıs ruhuna gölge düşürmüş, siyaset ve toplumda yumuşama istemeyen marjinal odaklara malzeme verilmiştir.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Erdoğan, konuşmasının sonunda atama bekleyen öğretmenler konusuna da değindi. Erdoğan, yarın Milli Eğitim Bakanlığı’nın başvuru takvimini açıklayacağını duyurdu. Erdoğan, şunları söyledi:

“Bugün ayrıca atama bekleyen öğretmen adaylarımızın durumunu da mütalaa ettik. Milli Eğitim Bakanımız, Hazine Bakanımız ve ekonomi kurmaylarımızla son bir kez daha görüşecek, ardından öğretmen adaylarımızı bilgilendireceğiz. Bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacaktır. Fazla zaman kaybına tahammülümüz yok. Kısa zamanda inşallah atamayı da bilhassa Bakanımız açıklayacaktır.”

Bakan Tekin öğretmen atamaları için tarih verdi

Kaynak: HABER MERKEZİ