Ticaret Bakanlığı’ndan flaş karar! Etil alkol, kolonya, dezenfektan…

Yayın tarihi: 18 Mart 2020 Çarşamba 8:48 am - Güncelleme: 18 Mart 2020 Çarşamba 9:26 am

Etil alkol, kolonya, dezenfektan, hidrojen peroksit ve meltblown kumaş ürünlerini ihraç etmek isteyen artık Ticaret Bakanlığı’ndan izin almak zorunda olacak. Ticaret Bakanlığı’nın konu ile ilgili tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ticaret Bakanlığı, etil alkol, kolonya, dezenfektan, hidrojen peroksit ve meltblown kumaş ürünlerini ihracı kayda bağlı mallar listesine ekledi.

Söz konusu mallara ilişkin gümrük beyannameleri, ilgili İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğince, Ticaret Bakanlığının (İhracat Genel Müdürlüğü) ön onayının alınmasını müteakip kayda alınacak.

2 bin 807 Türk vatandaşının tahliyesi tamamlandı: Karantina şartlarına uymayanlara soruşturma

Bu maddeyi ihdas eden Tebliğ hükümleri, bu maddenin yayımı tarihi (bu tarih hariç) öncesinde gümrük beyannamesi İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğine onaylatılmış olan mallara uygulanmayacak.

Sağlık Bakanlığı açıkladı! Hastaneler için önemli karar

Ticaret Bakanlığı (İhracat Genel Müdürlüğü) bu maddeyi ihdas eden Tebliğ hükümlerine istinaden uygulama usul ve esaslarını belirlemeye, gerekli muafiyet ve istisnaları tanımlamaya, izin ve talimat vermeye, özel ve zorunlu durumları inceleyip sonuçlandırmaya, uygulamada ortaya çıkacak ihtilafları idari yoldan çözümlemeye yetkili olacak.