TEM’de 8 kilometrelik TIR ve kamyon kuyruğu

Yayın tarihi: 10 Mart 2022 Perşembe 11:23 am - Güncelleme: 10 Mart 2022 Perşembe 11:34 am

İstanbul‘a dün giriş yapan kar Avrupa Yakası’nda bastırmaya başladı. Valilik ve İBB gerekli önlemleri alırkan Kocaeli’nin Çayırova ilçesi TEM yolunda 8 kilometrelik TIR ve kamyon kuyruğu oluştu.

İstanbul’de etkili olması beklenen yoğun kar yağışı sebebiyle Anadolu ve Trakya yönlerinden TIR ve kamyonların kente girişi 04.00’ten itibaren yasaklandı.

Kocaeli’nin Çayırova ilçesindeki TEM yolu Şekerpınar gişeleri ve D-100 yolu Kocaeli-İstanbul sınırında önlem alan trafik ekipleri, TIR ve kamyonlar sürücülerinin İstanbul’a geçişine izin vermedi.

DURMA NOKTASINA GELDİ

TEM yolu Şekerpınar gişelerinden itibaren 8 kilometrelik TIR ve kamyon kuyruğu oluştu. Trafik, bu noktada neredeyse durma noktasına geldi.

TIR ve kamyon sürücüleri, Şekerpınar gişelerinden çıkarılarak zorunlu olarak TIR ve kamyon parklarına yönlendirildi.

Kar yağışının TEM ve D-100 yolu Kocaeli girişinde etkili olma ihtimaline karşı kar küreme araçları hazır bekletiliyor.

KONTROLLÜ İZİN VERİLDİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Meteoroloji’den alınan son veriler sebebiyle Anadolu ve Trakya yönünden kente TIR ve kamyon girişinin kontollü bir şekilde izin verildiğini açıkladı. Yerlikaya, “Meteoroloji bölge müdürlüğümüzden alınan son veriler neticesinde; Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul’a seyahat eden TIR ve kamyonların ilimize girişine kontrollü olarak izin verilmektedir ”dedi.

 

 

Kar fırtınası başladı! İstanbul’a ‘Turuncu’ uyarı. Uçak seferleri iptal