Kar fırtınası başladı! İstanbul’a ‘Turuncu’ uyarı. Uçak seferleri iptal

Yayın tarihi: 10 Mart 2022 Perşembe 6:54 am - Güncelleme: 10 Mart 2022 Perşembe 3:24 pm

İstanbul’da beklenen ve günlerdir uyarısı yapılan kar fırtınası sabah 06.30 itibariyle başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul’daki kar yağışı ve fırtınası için ‘Turuncu’ kodla uyarı yaptı.

İstanbul 15 dakika içinde beyaz örtüye büründü. Sabah gün ağarmadan fırtına şeklinde başlayan kar yağışı İstanbul’da etkisini sürdürüyor.

TIR VE KAMYONLARA KAR AYARI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada ” Meteoroloji bölge müdürlüğümüzden alınan son veriler neticesinde; Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul’a seyahat eden TIR ve kamyonların ilimize girişine kontrollü olarak izin verilmektedir ” ifadelerini kullandı.

MOTOSİKLET ve SCOOTER YASAĞI

Vali Yerlikaya,  “Motosiklet ve scooterların kullanımı bugün 19.00’dan sonra 2. bir karara kadar yasaklandı.” açıklamasında bulundu.

KAMU ÇALIŞANLARINA İDARİ İZİN

İstanbul’da, asgari personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer çalışanların yarın da idari izinli sayılacağı bildirildi.

Hangi önlemler alındı? İmamoğlu kar fırtınası tedbirlerini tek tek açıkladı

MAHMUTBEY’DE YOĞUN TRAFİK

İstanbul’da sabahın erken saatlerinde etkisini göstermeye başlayan kar yağışı, TEM Otoyolu Mahmutbey’de de trafiğe neden oldu. Yağışın etkili olması ile birlikte Mahmutbey Edirne istikametinde araç trafiği, yan yol üzerine verildi. Otoyoldan kar küreme araçlarının da geçtiği ve bazı vatandaşların servis araçlarına yol kenarında bindiği görüldü.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Yoğun kar yağışı ve fırtına, hava ve deniz ulaşımında iptallere neden oldu. İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında, THY’nin bugün ve yarın yapılması planlanan 418 seferi iptal edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için ‘turuncu’ kodla uyarı yaptı. Karla mücadele ekipleri alarma geçti. 20 santimetrenin üzerinde karın birikme ihtimali tedbirleri beraberinde getirdi.

İstanbul’da beklenen yoğun kar yağışı ve fırtınası için tedbirler alındı. Okullarda eğitime pazartesi gününe kadar ara verildi. Hava ve deniz yollarında seferler iptal edildi.

Karla mücadele ekipleri alarma geçti. 20 santimetrenin üzerinde karın birikme ihtimali tedbirleri beraberinde getirdi.

İstanbul, Bursa, Sakarya, Yalova ve Kocaeli’de yüz yüze eğitime ara verildi. İlk ve orta dereceli okullar, üniversiteler, özel eğitim kurumları ve kreşlerde pazartesi gününe kadar eğitim yapılmayacak. Çanakkale’de de 5 ilçede taşımalı eğitime bugün ara verildi.

AFAD: ZORUNLU OLMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN

Bursa, Sakarya, Yalova, Kocaeli’de kronik hasta, engelli ve hamileler, İstanbul’da ise tüm kamu personeli bugün idari izinli sayılacak. Güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetlerinde görevli personel kapsam dışında olacak.

Hava ve deniz ulaşımında sefer iptalleri

Yoğun kar yağışı ve fırtına beklentisi hava ve deniz ulaşımında iptallere neden oldu. İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında, THY’nin bugün ve yarın yapılması planlanan 418 seferi iptal edildi. İDO ve BUDO’nun da bazı seferleri yapılmayacak.

İstanbul Valiliğinin koordinasyonunda 28 binden fazla personel görev başında olacak. 2 bin 500’den fazla araç ise hazır bekletiliyor. Marmaray ve metro seferleri gece 2’ye kadar uzatıldı.

Kar fırtınası ve yağışı boyunca ağır tonajlı araçların trafiğe çıkışları yasaklandı

Ayrıca ikinci bir duyuruya kadar; Trakya ve Anadolu istikametlerinden İstanbul’a seyahat eden TIR ve kamyonların şehre girişi İstanbul içinde bulunanların da trafiğe çıkışları saat 04.00’ten itibaren yasaklandı.

Uyarılar sürerken, dün şehrin özelikle yüksek kesimlerinde kar yağışı görüldü. Yetkililer, don ve buzlanma uyarısı yaptı.

İSTANBUL BOĞAZI ÇİFT YÖNLÜ KAPATILDI

Öte yandan İstanbul Boğazı da çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Boğazda görüş mesafesi yarım milin altına düştü.

Kar fırtınası

Kar fırtınası ve yağışının yeni haftaya kadar devam etmesi bekleniyor.