Esenyurt Devlet Hastanesi’nde 1 Mayıs çalışması yapan SES üyelerine saldırı

Yayın tarihi: 26 Nisan 2024 Cuma 5:39 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2024 Cuma 5:39 pm

İstanbul’un Esenyurt ilçesindeki devlet hastanesinde 1 Mayıs ile ilgili çalışma yürüten Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın yöneticisi ve üyelerine güvenlik müdahale etti. Sendikadan yapılan açıklamada, “Hastane yönetimi, sorunları çözmek yerine; sorunları dile getiren sendikamız yöneticilerine saldırıyor. Bu saldırıyı kınıyoruz” denildi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) bünyesinde faaliyet gösteren Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), İstanbul Esenyurt Devlet Hastanesi’nde 1 Mayıs ile ilgili yürüten çalışma sırasında saldırıya uğradı.

Sendika tarafından yapılan açklamada, güvenlik güçleirnin yönetici ve üyelere müdahale edildiği belirtildi.

“SENDİKAL FAALİYETLERİN ENGELLENMESİ SUÇTUR”

SES’in açıklaması şu şekilde:

“Esenyurt Devlet Hastanesi’nde, 1 Mayıs’a dair çalışma yürüten yöneticilerimiz ve temsilcilerimize güvenlik güçleri tarafından saldırılmıştır. Geçtiğimiz günlerde 71 emekçinin zehirlenmesiyle gündeme gelen bu hastane yönetimi, sorunları çözmek yerine; sorunları dile getiren sendikamız yöneticilerine saldırıyor. Bu saldırıyı kınıyoruz ve bir kez daha hatırlatıyoruz: sendikal faaliyetlerin engellenmesi suçtur! Demokratik ve hukuksal mücadelemizi yürütme devam edeceğiz!”

SES’ten ‘açlık sınırı altındaki vatandaşların ilaç katkı payını kaldırın’ çağrısı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Esenyurt, Devlet hastanesi,

İstanbul’un Esenyurt ilçesindeki devlet hastanesinde 1 Mayıs ile ilgili çalışma yürüten Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın yöneticisi ve üyelerine güvenlik müdahale etti. 

Kaynak: HABER MERKEZİ